Raňajkové taštičky plnené miešanými vajíčkami

Info:

4 ks
Predpríprava: 70 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 90 minút
1 porcia (1 ks) obsahuje:
319 kcal
Sacharidy: 29 g
Tuky: 12 g
Bielkoviny: 17 g

Úvod:

Som typ osoby, ktorá musí začať deň zásadne so sladkými raňajkami. Zriedka príde deň, keď mám náladu na slané raňajky. Ale keď táto nálada príde, vždy tie raňajky stoja za to! 🙂 Predstavujem vám nadýchané špaldové taštičky plnené krémovými miešanými vajíčkami. No nie je to skvelý nápad? 😉
Recept je flexibilný. Môžete byť kreatívnejší a do vajíčok primiešať vašu obľúbenú zeleninu a bylinky. Ak vás na druhý deň čaká ráno plné zhonu, odporúčam si ich pripraviť deň vopred a zabaliť zo sebou na cestu.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● trstinový cukor - 1 ČL -
● olivový olej - 2 PL -
● špaldová múka hladká - 1 a 1/2 šálky -
● teplá voda - 1/2 šálky -
● soľ - 1/2 ČL -
● sušené droždie - 1 ČL -
Miešané vajíčka:
● soľ - podľa chuti - -
● mleté čierne korenie - podľa chuti - -
● strúhaný parmezán - 1/4 šálky -
● vajce - 5 ks -
● najemno nakrájaná cibuľa - 1 ks -
● kvalitná kuracia/morčacia šunka - 4 plátky -

Postup:

Cesto- Do misky som si pridala vodu, trstinový cukor, droždie a miešala, dokiaľ sa droždie nerozpustilo. V druhej miske som si pridala múku, olivový olej a soľ. Následne som vliala pripravený kvások a vymiesila cesto (malo by sa vám odlepovať od misky). Cesto som odložila na teplé miesto a nechala kysnúť aspoň 1 hodinu.

Miešané vajíčka- Na panvici som si rozohriala olivový olej a mierne opražila najemno nakrájanú cibuľu. Potom som pridala všetky zvyšné suroviny, okrem šunky, a varechou miešala, dokiaľ vajíčka neboli hotové a mierne tuhé (miešané vajíčka by nemali byť mazlavé, aby nevytiekli z cesta).

Vykysnuté cesto som premiestnila na pomúčenú kuchynskú linku a rozdelila na polovicu. Každú polovicu som rozvaľkala na tenko do tvaru obdĺžnika. Vyvaľkané cesto som opäť rozdelila na dve polovice. Na každé cesto som do stredu uložila plátok šunky a rovnomerne rozdelila miešané vajíčka na vrch. Jednu časť cesta som preložila na vrch a spojila do tvaru kapse. Okraje som pritlačila vidličkou a vrch mierne poprepichovala, aby mal vzduch kde unikať. Kapsy som potrela rozšľahaným vajíčkom a piekla približne 15-20 minút dozlatista pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.