Jemné palacinky z kokosovej múky
Info:
Úvod:
Francúzske palacinky, ktoré sú tentokrát pripravené z kokosovej múky! Vďaka primiešaniu kokosovej múky sú úplne bez lepku, nízkosacharidové a paleo. 🙂
Či už sa snažíte vyhýbať lepku zo zdravotných dôvodov alebo jednoducho jesť zdravo, s týmto receptom si stále môžete vychutnať vaše obľúbené tenké palacinky s obľúbenou náplňou. 😉 Palacinky obsahujú aj tapiokový škrob, ktorý pomáha dodávať palacinkám mäkkosť a jemnosť, pretože kokosová múka má špecifickú sypkú textúru. Kokosová múka má taktiež schopnosť absorbovať veľké množstvo tekutiny, to vysvetľuje pomer surovín v recepte. Cesto môžete pripraviť aj vopred večer, bude ešte lepšie.
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala kokosovú múku, tapiokový škrob a štipku soli. V ďalšej miske som si ručne metličkami vymiešala vajcia, kokosové mlieko (nepoužívajte to tučné v plechovke ale kokosové mlieko v krabici alebo vodu) a kokosový olej. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala do hladkého cesta. Cesto som nechala 10-15 minút odpočívať (aby kokosový múka vsiakla tekutinu, cesto bude hustejšie).
Na panvici som si rozohriala trocha kokosového oleja, pridala naberačku cesta a každú stranu opiekla dozlatista. Odporúčam servírovať s čerstvým ovocím poliate javorovým sirupom.
Dobrú chuť.