Krémový pšenový puding s čučoriedkami
Info:
Úvod:
Po dlhšom čase posielam pre vás túto krémovú kašu, chutí ako puding. Už je to nejaký čas, čo som zo pšena nič nepripravila. Chýbala mi jeho orechová chuť. Pšeno je používane najčastejšie ako raňajkové cereálie a mali by ste ho zaraďovať aspoň 2 krát do týždňa pre jeho výživné vlastnosti a dostanete do teľa veľké množstvo minerálov, vitamínov a vlákniny! Navyše neobsahuje lepok, čo je veľké plus pre ľudí, ktorí majú intoleranciu na lepok.
V tomto recepte som pšeno rozdrvila na prach, aby kaša dosiahla pudingovú konzistenciu. Jednoducho pšeno vložíte do kuchynského robota, alebo ho vložíte do mlynčeka a rozdrvíte. Primiešaním banánu kaša dosiahla krémovejšiu konzistenciu.
Určite si ju pripravte! 🙂
Suroviny:
Postup:
V miske som si zmiešala rozdrvené pšeno, škoricu a soľ. V druhej miske som ponorným mixérom vymixovala spolu mlieko, vodu, med, banán do hladka a vmiešala do pšena.
Zmes som vyliala do menšieho hrnca a priviedla k varu, potom som plameň stíšila na minimum a miešala kašu cca 10-15 minút, dokiaľ pšeno nebolo uvarené a kaša pudingovej konzistencie. Podávame ihneď, najlepšie s čučoriedkami.
Dobrú chuť! 🙂