Krémový pšenový puding s čučoriedkami

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 25 minút
1 porcia obsahuje:
445 kcal
Sacharidy: 60 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Po dlhšom čase posielam pre vás túto krémovú kašu, chutí ako puding. Už je to nejaký čas, čo som zo pšena nič nepripravila. Chýbala mi jeho orechová chuť. Pšeno je používane najčastejšie ako raňajkové cereálie a mali by ste ho zaraďovať aspoň 2 krát do týždňa pre jeho výživné vlastnosti a dostanete do teľa veľké množstvo minerálov, vitamínov a vlákniny! Navyše neobsahuje lepok, čo je veľké plus pre ľudí, ktorí majú intoleranciu na lepok.

V tomto recepte som pšeno rozdrvila na prach, aby kaša dosiahla pudingovú konzistenciu. Jednoducho pšeno vložíte do kuchynského robota, alebo ho vložíte do mlynčeka a rozdrvíte. Primiešaním banánu kaša dosiahla krémovejšiu konzistenciu.

Určite si ju pripravte! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1/2 ČL -
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● kokosové mlieko light - 1/3 šálky -
● čučoriedky - 1/4 šálky -
● rozpučený banán - 1 ks -
● voda - 1 šálky -
● rozdrveného pšena na jemný prášok - 1/3 šálky -

Postup:

V miske som si zmiešala rozdrvené pšeno, škoricu a soľ. V druhej miske som ponorným mixérom vymixovala spolu mlieko, vodu, med, banán do hladka a vmiešala do pšena.

Zmes som vyliala do menšieho hrnca a priviedla k varu, potom som plameň stíšila na minimum a miešala kašu cca 10-15 minút, dokiaľ pšeno nebolo uvarené a kaša pudingovej konzistencie. Podávame ihneď, najlepšie s čučoriedkami.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.