Zapekaná pšenová kaša s prekvapením
Info:
Úvod:
Pšenová kaša je jedna z ďalších alternatív, ako si spraviť zdravé raňajky. Náš deň začína raňajkami. Ak chceme jesť zdravo a získať energiu počas celého dopoludnia často siahneme po ovsených vločkách, cereáliách, vajciach alebo celozrnnom chlebe. A takto sa to opakuje týždeň po týždni. Takže pšenová kaša sa stáva ideálnou voľbou, ak chcete obohatiť vaše raňajky o niečo nové a chutné. Rozhodla som sa, že tento krát urobím opačný postup. Všetky suroviny schováť pod pšeno. Banán, horká čokoláda sa krásne rozpustia a chute navzájom prepoja.
Pšeno je bohaté na stopové prvky, ktoré regulujú činnosť srdca a ďalšie orgány, normalizuje krvný tlak, posilňuje cievy, kosti, zuby a prečistuje organizmus.
Tak čo, zaradíte ju medzi vaše raňajky? Ja si myslím, že áno. 🙂
Suroviny:
Postup:
Mlieko som v hrnci spolu s medom priviedla k varu. Potom som plameň stíšila na minimum a pridala pšeno, ktoré som uvarila do mäkka. Kým sa pšeno varilo, do raňajkovej misky som si na spodok poukladala banán nakrájaný na kolieska, horkú čokoládu, posypala orieškami, vanilkou a na vrch pridala 1/2 ČL kokosového oleja. Keď pšeno bolo hotové, zaliala som ním misku a zapekala 20 minút pri 200 stupňoch.
Pred podávaním som dozdobila škoricou.
Dobrú chuť! 🙂