Zapekaná pšenová kaša s prekvapením
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
35 minút
1 porcia obsahuje:
480 kcal
65 g sacharidov
9 g tuku
11 g bielkovín
Popis:
Pšenová kaša je jedna z ďalších alternatív, ako si spraviť zdravé raňajky. Náš deň začína raňajkami. Ak chceme jesť zdravo a získať energiu počas celého dopoludnia často siahneme po ovsených vločkách, cereáliách, vajciach alebo celozrnnom chlebe. A takto sa to opakuje týždeň po týždni. Takže pšenová kaša sa stáva ideálnou voľbou, ak chcete obohatiť vaše raňajky o niečo nové a chutné. Rozhodla som sa, že tento krát urobím opačný postup. Všetky suroviny schováť pod pšeno. Banán, horká čokoláda sa krásne rozpustia a chute navzájom prepoja.Pšeno je bohaté na stopové prvky, ktoré regulujú činnosť srdca a ďalšie orgány, normalizuje krvný tlak, posilňuje cievy, kosti, zuby a prečistuje organizmus.Tak čo, zaradíte ju medzi vaše raňajky? Ja si myslím, že áno. :)
Suroviny:
1
ks
banán
1/2
ČL
mletá škorica
1
PL
med/javorový sirup/agave
3/4
šálka
mandľové mlieko
1/3
šálky
pšeno
1/2
ČL
kokosový olej
1
ČL
bourbon vanilka
1
PL
nasekaná kvalitná horká čokoláda
2
PL
nasekané vlašské orechy
Postup:
Mlieko som v hrnci spolu s medom priviedla k varu. Potom som plameň stíšila na minimum a pridala pšeno, ktoré som uvarila do mäkka. Kým sa pšeno varilo, do raňajkovej misky som si na spodok poukladala banán nakrájaný na kolieska, horkú čokoládu, posypala orieškami, vanilkou a na vrch pridala 1/2 ČL kokosového oleja. Keď pšeno bolo hotové, zaliala som ním misku a zapekala 20 minút pri 200 stupňoch.
Pred podávaním som dozdobila škoricou.
Dobrú chuť! 🙂