Celozrnné lievance z quinoi
Výživové Hodnoty:
10 porcií / ks
40 minút
1 ks obsahuje:
89 kcal
17 g sacharidov
0.60 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Mmmm, banánové lievance s quinoou. Quinoa patrí medzi moje obľúbené suroviny. Je univerzálna, bezlepková, obalená kvalitnými bielkovinami a má príjemnú orieškovú chuť. Tieto vláčne lievance chutia najlepšie s extra dávkou banánu a poliate javorovým sirupom. ;)
Suroviny:
1/2
ČL
mletá škorica
2
PL
med/javorový sirup/agave
2
PL
mlieko 1,5 %
1/3
šálky
0% grécky jogurt
1 a 1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
vanilkový extrakt
2
ks
rozpučený banán
3/4
šálky
hladká celozrnná múka
1
šálka
uvarená quinoa
1/2
šálky
vaječné bielky
Postup:
V stredne veľkej miske som si zmiešala quinou, múku, škoricu, prášok do pečiva a soľ . V druhej stredne veľkej miske som si vymiešala ručne metličkami bielky, jogurt, mlieko, vanilku a javorový sirup dohladka.
Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a dobre premiešala, dokiaľ sa všetky suroviny spolu neprepojili. Nakoniec som vmiešala rozpučené banány.
Na panvici som si rozohriala trochu kokosového oleja a opekala stredne veľké lievance. Ak sa navrchu začali tvoriť bublinky, prevrátila som na druhú stranu a opekala ešte približne 2 minúty. Opakujeme so zvyšným cestom.
Dobrú chuť! 🙂