Amarantová kaša s kandizovanými orechmi

Amarantová kaša s kandizovanými orechmi

Výživové Hodnoty:

1 porcií / ks
20 minút
1 porcia obsahuje:
217 kcal
16 g sacharidov
14 g tuku
5 g bielkovín

Popis:

Amarantová? Asi väčšina ľudí, netuší o čo ide. Táto amarantová kaša sa pripravuje z amarantovej múky, tzv. láskavca. Je považovaný za jednu z najvýživnejších rastlín na svete. Múka amarantu má charakteristickú korenitú a orieškovú chuť. Obsahuje vysoký obsah bielkovín, v porovnaní s ostatnými obilninami a obsah vlákniny je tiež pomerne vysoký (4,5 - 5% v sušine), čo je z hľadiska výživy vyhovujúce. Ďalej obsahuje vysoký obsah vápnika, draslíka, fosforu a horčíka. Zo stopových prvkov vyniká najmä vyšším obsahom železa, oproti iným múkam. Navyše neobsahuje lepok! Z amarantovej múky je dobre pripravovať celozrnný chlieb a rôzne pekárenské výrobky, kaše, cestoviny, koláče. Dostať ju môžete v každom dobrom bio obchode alebo si ju môžete zakúpiť na internetovom obchode.A môžeme sa venovať kaši. Táto kaša miluje med a kokosové maslo, či ghee a hlavne škoricu! Potom má v ústach roztápajúci sa a hladký pocit. Príjemná zmena. Doplnila som ju o kandizované orechy. Myslím, že si ju obľúbite. :)
Air Force 1 Tenisky Low Biele
Tenisky Air Force 1 na našom druhom eshope!

Suroviny:

Kaša:

1 ČL med/javorový sirup/agave
1/2 - 1 ČL mletá škorica
1 šálka mandľové mlieko
2-3 PL amarantová múka

Kandizované orechy:

1/2 ČL mletá škorica
1/2 PL kokosový olej
1 ČL kokosový cukor
- - hrsť vlašských orechov

Postup:

Najprv som si pripravila orechy. Na panvici som si roztopila kokosový olej, pridala cukor a škoricu. Miešala som dokiaľ sa cukor nerozpustil a nezačalo to mierne bublať. Potom som pridala orechy, miešala som cca 1 minútu, dokiaľ sa orechy neobalili v zmesi. Z panvice som ich premiestnila na papier na pečenie a nechala vychladnúť. Po vychladnutí, som ich rozlámala na kúsky, ak sa spojili.

V hrnci som si priviedla k varu mlieko a škoricu. Potom som pomaly prisypávala múku a miešala metličkou do zhustnutia, dokiaľ sa opäť nezačala variť. Odstránila som z plameňa a primiešala med. Kašu som vyliala na tanier a posypala kandizovanými orechmi.

Dobrú chuť! 🙂

Ďalšie Fitness Recepty

Cviklové palacinky plnené kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechami

Cviklové palacinky s kozím syrom, baby špenátom a vlašskými orechmi

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Chutná blesková paella ako zo Španielska

Zapekané vajíčka v celozrnnom chlebe s pestom

Kakaový závin zo špaldovej múky