Banánovo-jablkový crumble
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
390 kcal
47 g sacharidov
18 g tuku
4 g bielkovín
Popis:
Tento rok sme mali bohatú úrodu jabĺk. A toto bolo skvelé rozhodnutie ich využitia. :)Bezlepkové a zároveň bezlaktózové zdravé recepty, špeciálne dezerty, sa ťažko hľadajú, však? Predovšetkým, aby boli chutné. Toto crumble chutí rovnako dobre, ako originálne. Je chrumkavé, plné vitamínov, zdravých tukov a vlákniny.Tí, ktorí znášate lepok, môžete použiť namiesto mandľovej múky ovsenú múku alebo celozrnnú a obyčajné ovsené vločky. ;)Na jeseň ako stvorené.
Suroviny:
Ovocie:
1
ks
banán
1
PL
med/javorový sirup/agave
1
ČL
škrob/arrowroot prášok na zahustenie
-
-
trocha vody
1
ČL
pomarančová kôra
-
-
1/2 jablka
Posýpka:
-
-
soľ
1/4
šálky
mandľová múka
-
-
hrsť vlašských orechov
1/4
šálky
bezlepkové ovsené vločky
1
PL
kokosové maslo
1/4
šálky
trstinový cukor (voliteľné)
Postup:
Ovocie-v malom hrnci, na miernom plameni, za stáleho miešania, som si roztopila med spolu so škrobom. Potom som pridala škoricu, pomarančovú kôru, znova premiešala a pridala ovocie, nakrájané na menšie kocky, ktoré som obalila v medovej zmesi. Nakoniec som prilievala po troche vodu, dokiaľ mi nevznikla pomerne hustá konzistencia a jablko nebolo zmäknuté. Zakryla som pokrievkou.
Posýpka-múku, ovsené vločky, cukor, opečené orechy, soľ som si zmiešala v hlbokej miske. Potom som pridala kokosové maslo a prstami spracovávala do zmesi.
Na tanier som pridala ovocnú zmes a vrch posypala posýpkou.
Dobrú chuť! 🙂