Banánovo-jablkový crumble

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 porcia obsahuje:
390 kcal
Sacharidy: 47 g
Tuky: 18 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Tento rok sme mali bohatú úrodu jabĺk. A toto bolo skvelé rozhodnutie ich využitia. 🙂

Bezlepkové a zároveň bezlaktózové zdravé recepty, špeciálne dezerty, sa ťažko hľadajú, však? Predovšetkým, aby boli chutné. Toto crumble chutí rovnako dobre, ako originálne. Je chrumkavé, plné vitamínov, zdravých tukov a vlákniny.

Tí, ktorí znášate lepok, môžete použiť namiesto mandľovej múky ovsenú múku alebo celozrnnú a obyčajné ovsené vločky. 😉

Na jeseň ako stvorené.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

1 ks - banán
1 PL - med/javorový sirup/agave
1 ČL - škrob/arrowroot prášok na zahustenie
- - - trocha vody
1 ČL - pomarančová kôra
- - - 1/2 jablka
- - - soľ
1/4 šálky - mandľová múka
- - - hrsť vlašských orechov
1/4 šálky - bezlepkové ovsené vločky
1 PL - kokosové maslo
1/4 šálky - trstinový cukor (voliteľné)

Postup:

Ovocie-v malom hrnci, na miernom plameni, za stáleho miešania, som si roztopila med spolu so škrobom. Potom som pridala škoricu, pomarančovú kôru, znova premiešala a pridala ovocie, nakrájané na menšie kocky, ktoré som obalila v medovej zmesi. Nakoniec som prilievala po troche vodu, dokiaľ mi nevznikla pomerne hustá konzistencia a jablko nebolo zmäknuté. Zakryla som pokrievkou.

Posýpka-múku, ovsené vločky, cukor, opečené orechy, soľ som si zmiešala v hlbokej miske. Potom som pridala kokosové maslo a prstami spracovávala do zmesi.

Na tanier som pridala ovocnú zmes a vrch posypala posýpkou.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy