Banánovo-jablkový crumble
Info:
Úvod:
Tento rok sme mali bohatú úrodu jabĺk. A toto bolo skvelé rozhodnutie ich využitia. 🙂
Bezlepkové a zároveň bezlaktózové zdravé recepty, špeciálne dezerty, sa ťažko hľadajú, však? Predovšetkým, aby boli chutné. Toto crumble chutí rovnako dobre, ako originálne. Je chrumkavé, plné vitamínov, zdravých tukov a vlákniny.
Tí, ktorí znášate lepok, môžete použiť namiesto mandľovej múky ovsenú múku alebo celozrnnú a obyčajné ovsené vločky. 😉
Na jeseň ako stvorené.
Suroviny:
Postup:
Ovocie-v malom hrnci, na miernom plameni, za stáleho miešania, som si roztopila med spolu so škrobom. Potom som pridala škoricu, pomarančovú kôru, znova premiešala a pridala ovocie, nakrájané na menšie kocky, ktoré som obalila v medovej zmesi. Nakoniec som prilievala po troche vodu, dokiaľ mi nevznikla pomerne hustá konzistencia a jablko nebolo zmäknuté. Zakryla som pokrievkou.
Posýpka-múku, ovsené vločky, cukor, opečené orechy, soľ som si zmiešala v hlbokej miske. Potom som pridala kokosové maslo a prstami spracovávala do zmesi.
Na tanier som pridala ovocnú zmes a vrch posypala posýpkou.
Dobrú chuť! 🙂