Ovsené truffles
Výživové Hodnoty:
3 porcií / ks
30 minút
1 ks obsahuje:
130 kcal
22 g sacharidov
3 g tuku
8 g bielkovín
Popis:
Priznajme si to, bez ohľadu na to, aký životný štýl vedieme, všetci žijeme v rýchlom, uponáhlanom tempe. Najmä od pondelka do piatku. Neviem ako vy, ale ja v poslednom čase ráno zaradím 4. prevodový stupeň a ani sa nenazdám a už som preč, ďaleko od dverí. Raňajky, najmä zdravé, na tie nie je ani pomyslenie! Tak som vymyslela a prišla s týmito chrumkavými raňajkovými truffles, ktoré vyriešili tento problém, len "schmatnete " a môžete bežať. ;)Tieto malé "loptičky" obsahujú všetko, čo majú zdravé raňajky obsahovať. Len jedno alebo dve hryznutia! Vzhľadom k tomu, že obsahujú ovsené vločky, orechy, celozrnnú múku, tak vás zasýtia na poriadne dlhú dobu. Sladká, lesklá glazúra dodá tomu tú pravú chrumkavosť a pokoj, ono to vôbec nebude lepiť!Pripravte si ich v nedeľu popoludní a budete mať zásobu na celý týždeň. Sú rýchle na prípravu. ;)
Suroviny:
1/2
ČL
mletá škorica
1/2
šálky
ovsené vločky jemné
1/3
šálky
špaldová múka hladká
1/4
šálky
lieskové orechy
1
ks
vaječný bielok
1/4
šálky
mandľové mlieko
-
-
+javorový sirup/med/agave na servírovanie
3
ks
kolieska banánu (2 cm hrubé)
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Potom som si v malej miske zmiešala ovsené vločky, múku, mlieko, vaječný bielok, škoricu a rukami vypracovala cesto. Možno sa to bude trošku kepiť, ale to nevadí.
Zmes som si rozdelila na 3 časti a na tanier nasypala oriešky. Zobrala som si jedno koliesko banánu a schovala ho do ovsenej zmesi a vytvarovala guľku, ktorú som následne obalila v orieškoch. Postup opakujeme.
Piekla som 15-20 minút. Nakoniec som ich poliala medom.
Dobrú chuť! 🙂