Ovsené truffles
Info:
Úvod:
Priznajme si to, bez ohľadu na to, aký životný štýl vedieme, všetci žijeme v rýchlom, uponáhlanom tempe. Najmä od pondelka do piatku. Neviem ako vy, ale ja v poslednom čase ráno zaradím 4. prevodový stupeň a ani sa nenazdám a už som preč, ďaleko od dverí. Raňajky, najmä zdravé, na tie nie je ani pomyslenie! Tak som vymyslela a prišla s týmito chrumkavými raňajkovými truffles, ktoré vyriešili tento problém, len “schmatnete ” a môžete bežať. 😉
Tieto malé “loptičky” obsahujú všetko, čo majú zdravé raňajky obsahovať. Len jedno alebo dve hryznutia! Vzhľadom k tomu, že obsahujú ovsené vločky, orechy, celozrnnú múku, tak vás zasýtia na poriadne dlhú dobu. Sladká, lesklá glazúra dodá tomu tú pravú chrumkavosť a pokoj, ono to vôbec nebude lepiť!
Pripravte si ich v nedeľu popoludní a budete mať zásobu na celý týždeň. Sú rýchle na prípravu. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie.
Potom som si v malej miske zmiešala ovsené vločky, múku, mlieko, vaječný bielok, škoricu a rukami vypracovala cesto. Možno sa to bude trošku kepiť, ale to nevadí.
Zmes som si rozdelila na 3 časti a na tanier nasypala oriešky. Zobrala som si jedno koliesko banánu a schovala ho do ovsenej zmesi a vytvarovala guľku, ktorú som následne obalila v orieškoch. Postup opakujeme.
Piekla som 15-20 minút. Nakoniec som ich poliala medom.
Dobrú chuť! 🙂