Carrot cake ovsená kaša
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
10 minút
1 porcia obsahuje:
320 kcal
60 g sacharidov
5 g tuku
8 g bielkovín
Popis:
Dnes s vami zdieľam moju premiéru mrkvovej ovsenej kaše, ktorú som jedla prvý krát. Ak vám mam pravdu povedať, mrkvu neobľubujem, ale jediná cesta ako ju zjem je, že si ju pripravím na sladko. Vždy sa snažím mať doobeda čo najviac ovocia alebo zeleniny, či už vo forme smoothie alebo surovú. Mám rada raňajky nabité energiou, antioxidantov a kvalitnými živinami.Mrkvy sú plné beta - karoténu, ktorý pomáha znižovať riziko vzniku rakoviny, s nízkym obsahom sacharidov a plné vitamínov C, K a B6 a taktiež minerálov, ako sú draslík, vápnik a mangán.Pretransformujte mrkvový koláč do vašej obľúbenej ovsenej kaše! Určite vyskúšajte a dajte mi vedieť, ako vám chutila. :)
Suroviny:
1
ČL
mletá škorica
1
PL
med/javorový sirup/agave
1
šálka
mandľové mlieko
1/2
šálky
ovsené vločky
štipka
-
muškátový oriešok
2
PL
sušené hrozienka
1
ČL
pomarančová kôra
1/2
ČL
mletý zázvor
-
-
1 malá nastrúhaná mrkva
-
-
vlašské orechy na posypanie
Postup:
Do hrnca som si pridala mlieko, cukor, mrkvu, hrozienka, kôru z pomaranča, škoricu, zázvor, muškátový oriešok a priviedla k varu. Plameň som stíšila na minimum a pridala ovsené vločky, ktoré som varila za stáleho miešania, dokiaľ nezmäkli a nevytvorila sa jemná a hustá konzistencia.
Servírujeme s najemno nasekanými orechmi a s trochou nastrúhanej čerstvej mrkvy.
Dobrú chuť! 🙂