Rýchle tuniakové placky
Info:
Úvod:
Rýchle tuniakové placky s vysokým obsahom bielkovín a neobsahujú takmer žiadne sacharidy! Sú univerzálne a dajú sa pripraviť na raňajky, obed alebo večeru! 🙂
Na raňajky si ich môžete pripraviť s plátkom celozrnného chleba, na obed s nejakou obľúbenou prílohou, a na večeru s jogurtovým dressingom či šalátom.
Neobsahujú žiadnu múku ani strúhanku! Množstvo byliniek a korenín použite podľa chuti. Namiesto mozzarelly môžete použiť aj iný strúhaný syr, napríklad eidam. Výsledok sú šťavnaté placky. 😉
Suroviny:
Postup:
Gramáž tuniaka je už v pevnom stave zbaveného vlastnej šťavy.
Tuniaka spolu s ostatnými surovinami, okrem olivového oleja som si zmiešala v miske. Na panvici som si rozohriala olivový olej, v rukách vytvarovala hrubšiu placku a z každej strany opiekla cca 3 minúty do zlatista (placku sa nepokúšajte otočiť na druhú stranu príliš skoro, počkajte kým bude jedna strana pekne hnedá, inak sa môžu rozpadnúť). Opakujte so zvyšnými.
Dobrú chuť! 🙂