Rýchle tuniakové placky
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
20 minút
1 ks obsahuje:
115 kcal
1 g sacharidov
5 g tuku
18 g bielkovín
Popis:
Rýchle tuniakové placky s vysokým obsahom bielkovín a neobsahujú takmer žiadne sacharidy! Sú univerzálne a dajú sa pripraviť na raňajky, obed alebo večeru! :)
Na raňajky si ich môžete pripraviť s plátkom celozrnného chleba, na obed s nejakou obľúbenou prílohou, a na večeru s jogurtovým dressingom či šalátom.
Neobsahujú žiadnu múku ani strúhanku! Množstvo byliniek a korenín použite podľa chuti. Namiesto mozzarelly môžete použiť aj iný strúhaný syr, napríklad eidam. Výsledok sú šťavnaté placky. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
-
-
sušená bazalka
-
-
sušené oregano
1
ČL
olivový olej
1
ks
vajce
1
ks
cesnak (strúčik)
3/4
šálky
nastrúhaná mozzarella light
1
konzerva (130g)
tuniak vo vlastnej šťave
Postup:
Gramáž tuniaka je už v pevnom stave zbaveného vlastnej šťavy.
Tuniaka spolu s ostatnými surovinami, okrem olivového oleja som si zmiešala v miske. Na panvici som si rozohriala olivový olej, v rukách vytvarovala hrubšiu placku a z každej strany opiekla cca 3 minúty do zlatista (placku sa nepokúšajte otočiť na druhú stranu príliš skoro, počkajte kým bude jedna strana pekne hnedá, inak sa môžu rozpadnúť). Opakujte so zvyšnými.
Dobrú chuť! 🙂