Omeleta s paradajkami a mozzarellou
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
10 minút
1 porcia obsahuje:
157 kcal
5 g sacharidov
5 g tuku
22 g bielkovín
Popis:
Rýchle a jednoduché raňajky zložené z paradajok, vaječných bielkov, mozzarelly a parmezánu. S bohatou chuťou, s nízkym obsahom sacharidov a rýchlou prípravou. Perfektné raňajky cez týždeň, ktoré obsahujú len 157 kalórií!Pripomínala mi chuť pizze. Nabudúce ju urobím asi s čerstvou bazalkou a nazvem ju Margarita omeleta. :P
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
-
-
sušená bazalka
1
ČL
olivový olej
1
ks
cesnak (strúčik)
3
ks
vaječný bielok
1/4
šálky
mozzarella light
1
ks
menšia paradajka nakrájaná na tenké kolieska
1
ČL
strúhaný parmezán
Postup:
V malej miske som si zmiešala vaječné bielky so soľou, korením, bazalkou, cesnakom a zľahka vymiešala metličkami.
Na panvici som si rozohriala olivový olej a plameň stíšila na minimum. Následne som poukladala paradajky a opiekla cca 1 minútu. Potom som na ne vyliala vaječné bielky, posypala mozzarellou a parmezánom.
Omeletu som opekala z každej strany asi 2 minúty, dokiaľ vaječné bielky neboli hotové.
Dobrú chuť.