Škoricové lievance s mandľovým maslom
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
15 minút
1 ks obsahuje:
95 kcal
13 g sacharidov
0 g tuku
6 g bielkovín
Popis:
Neskoré prebúdzanie cez víkend a pripravovanie si akýchkoľvek sladkých lievančekov patrí medzi moje obľúbené tradície, takže mám pre vás tip na následujúce neskoré víkendové raňajky - bezlepkové lievance s mandľovým maslom! .. Hm? ;)Ak máte intoleranciu aj na laktózu, namiesto jogurtu pridajte jablkové pyré alebo rozpučený banán.
Ako prebiehajú vaše víkendové raňajky? Čo si radi pripravujete? :)
Suroviny:
1
ČL
med/javorový sirup/agave
1
ČL
mletá škorica
1/3
šálky
mandľové mlieko
1/2
šálky
pohánková múka
1 a 1/2
PL
mandľové maslo
1/4
ČL
jedlá sóda
1
ks
vaječný bielok
1 vrchovatá
PL
biely jogurt
Postup:
V jednej miske som si zmiešala pohánkovú múku, jedlú sódu, mletú škoricu a premiešala. V ďalšej miske som si vymiešala dohladka mandľové mlieko, biely jogurt, vaječný bielok, mandľové maslo a med. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a miešala, dokiaľ sa všetko spolu neprepojilo a nevzniklo mi lievancové cesto.
Rozohriatú panvicu som potrela kokosovým olejom a tvorila menšie lievančeky. Z každej strany som opekala cca 2 minúty dozlatista.
Servírovanie prenechávam vašej fantázií. 🙂
Dobrú chuť.