Škoricové lievance s mandľovým maslom

Info:

4 ks
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 ks obsahuje:
95 kcal
Sacharidy: 13 g
Tuky: 0 g
Bielkoviny: 6 g

Úvod:

Neskoré prebúdzanie cez víkend a pripravovanie si akýchkoľvek sladkých lievančekov patrí medzi moje obľúbené tradície, takže mám pre vás tip na následujúce neskoré víkendové raňajky – bezlepkové lievance s mandľovým maslom! .. Hm? 😉

Ak máte intoleranciu aj na laktózu, namiesto jogurtu pridajte jablkové pyré alebo rozpučený banán.

Ako prebiehajú vaše víkendové raňajky? Čo si radi pripravujete? 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

1 ČL - med/javorový sirup/agave
1 ČL - mletá škorica
1/3 šálky - mandľové mlieko
1/2 šálky - pohánková múka
1 a 1/2 PL - mandľové maslo
1/4 ČL - jedlá sóda
1 ks - vaječný bielok
1 vrchovatá PL - biely jogurt

Postup:

V jednej miske som si zmiešala pohánkovú múku, jedlú sódu, mletú škoricu a premiešala. V ďalšej miske som si vymiešala dohladka mandľové mlieko, biely jogurt, vaječný bielok, mandľové maslo a med. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a miešala, dokiaľ sa všetko spolu neprepojilo a nevzniklo mi lievancové cesto.

Rozohriatú panvicu som potrela kokosovým olejom a tvorila menšie lievančeky. Z každej strany som opekala cca 2 minúty dozlatista.

Servírovanie prenechávam vašej fantázií. 🙂

Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy