Škoricové lievance s mandľovým maslom
Info:
Úvod:
Neskoré prebúdzanie cez víkend a pripravovanie si akýchkoľvek sladkých lievančekov patrí medzi moje obľúbené tradície, takže mám pre vás tip na následujúce neskoré víkendové raňajky – bezlepkové lievance s mandľovým maslom! .. Hm? 😉
Ak máte intoleranciu aj na laktózu, namiesto jogurtu pridajte jablkové pyré alebo rozpučený banán.
Ako prebiehajú vaše víkendové raňajky? Čo si radi pripravujete? 🙂
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala pohánkovú múku, jedlú sódu, mletú škoricu a premiešala. V ďalšej miske som si vymiešala dohladka mandľové mlieko, biely jogurt, vaječný bielok, mandľové maslo a med. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a miešala, dokiaľ sa všetko spolu neprepojilo a nevzniklo mi lievancové cesto.
Rozohriatú panvicu som potrela kokosovým olejom a tvorila menšie lievančeky. Z každej strany som opekala cca 2 minúty dozlatista.
Servírovanie prenechávam vašej fantázií. 🙂
Dobrú chuť.