Omeleta plnená zeleninou a bazalkovým pestom
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
20 minút
1 porcia (s vaječnými bielkami) obsahuje:
230 kcal
10 g sacharidov
9 g tuku
23 g bielkovín
Popis:
Chcete raňajkovať ako šampión? Rečnícka otázka. Viem, že vaša odpoveď je áno! Ak dodržítie týchto pár jednoduchých krokov - môžete ich ihneď servírovať! ;)
Veľmi chutná a rýchla omeleta, v ktorej som prvý krát použila pesto. Ak vám ostalo nazvyš, napríklad z predošlého dňa, alebo skladujete jednotlivo v mrazničke, tak neváhajte a pripravte si tento recept. Dodalo jej príjemnú a novú chuť. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
1
PL
strúhaný parmezán
1
ks
cesnak (strúčik)
-
-
bylinky podľa chuti
1/2
ks
najemno nakrájaná cibuľa
2
PL
kukurica
-
-
olivový olej
3
ks
šampiňóny
3
ks
cherry paradajky
-
-
2 celé vajcia alebo 4 vaječné bielky
1
PL
bazalkové pesto
1 a 1/2
PL
voda/mlieko 0,5%
Postup:
Na 1 ČL olivovom oleji som si opiekla dozmäknutia najemno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, cherry paradajky nakrájané na kolieska, šampiňóny nakrájané na plátky a všetko dochutila bylinkami a soľou. Keď bola zmes hotová, odložila som ju nachvíľu bokom.
V miske som si rozšľahala vajíčka s mliekom. Na tej istej panvici, kde sa pripravovala zmes som vyliala vajíčkovu zmes a opiekla 2 minúty z jednej strany. Keď už stred vajec pomaly bol hotový, na jednu stranu som poukladala zeleninovú zmes, poliala pestom, parmezánom a zakryla s druhou stranou omelety. Opekala som ešte 1 minútu a podávala.
Dobrú chuť. 🙂