Omeleta plnená zeleninou a bazalkovým pestom
Info:
Úvod:
Chcete raňajkovať ako šampión? Rečnícka otázka. Viem, že vaša odpoveď je áno! Ak dodržítie týchto pár jednoduchých krokov – môžete ich ihneď servírovať! 😉
Veľmi chutná a rýchla omeleta, v ktorej som prvý krát použila pesto. Ak vám ostalo nazvyš, napríklad z predošlého dňa, alebo skladujete jednotlivo v mrazničke, tak neváhajte a pripravte si tento recept. Dodalo jej príjemnú a novú chuť. 😉
Suroviny:
Postup:
Na 1 ČL olivovom oleji som si opiekla dozmäknutia najemno nakrájanú cibuľu, na plátky nakrájaný cesnak, cherry paradajky nakrájané na kolieska, šampiňóny nakrájané na plátky a všetko dochutila bylinkami a soľou. Keď bola zmes hotová, odložila som ju nachvíľu bokom.
V miske som si rozšľahala vajíčka s mliekom. Na tej istej panvici, kde sa pripravovala zmes som vyliala vajíčkovu zmes a opiekla 2 minúty z jednej strany. Keď už stred vajec pomaly bol hotový, na jednu stranu som poukladala zeleninovú zmes, poliala pestom, parmezánom a zakryla s druhou stranou omelety. Opekala som ešte 1 minútu a podávala.
Dobrú chuť. 🙂