Najlepšie guacamole hrianky s vajíčkom

Info:

4 porcie
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 10 minút
Príprava spolu: 15 minút
1 porcia (35g toastu + 1/2 vajíčka + 1 PL guacamole):
179 kcal
Sacharidy: 22 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Objavte snami tú najlepšiu chuť guacamole! Guacamole je jedno z jedál, ktoré keď predo mňa položíte, moje sebaovládanie je nulové. Krémovo-šťavnatá konzistencia avokáda, paradajok, olivového oleja a červenej cibuľky. Kto by odolal. 😉
Ja osobne si bohatú vrstvu guacamole najradšej vychutnávam na chrumkavých hriankách s vajíčkom uvareným natvrdo. Občas striedam s miešanými vajíčkami. Neskutočné kombo. Vyskúšajte aj vy, nenechajte sa dlho prehovárať. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
Guacamole:
● soľ - - - -
● mleté čierne korenie - - - -
● olivový olej - 1 PL -
● cesnak (strúčik) - 2 ks -
● zrelé avokádo - 1 ks -
● šťava z 1/2 limetky - - - -
● cherry paradajky - 5 ks -
● červená cibuľa nakrájaná najemno - 1 ks -
● nasekaná čerstvá pažítka - 1 hrsť -
● + 2 vajcia uvarené natvrdo - - - -
● + 4 plátky celozrnného/bezlepkového toastu - - - -

Postup:

Cibuľu spolu s cesnakom som si očistila a nakrájala najemno. Cherry paradajky som rozkrájala na menšie kúsky a avokádo zbavila šupky. Potom som všetky pripravené suroviny premiestnila do hlbšej misky a vidličkou zmes roztláčala, kým mi nevznikla krémová konzistencia (nemusia byť suroviny roztlačené úplne na kašu).

Celozrnné/bezlepkové toasty som opiekla nasucho na panvici, guacamole rovnomerne natrela na toasty, uložila kolieska uvareného vajíčka a podávala.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.