Pečená tekvicovo-špenátová frittata
Info:
Úvod:
Absolútna pochúťka na raňajky z vajíčok, šťavnatej maslovej tekvice a baby špenátu. 🙂 Frittata patrí medzi jednoduché a rýchle raňajky, ktoré chutia tak fantasticky! Táto frittata vám dodá jedinečný balíček kvalitných bielkovín a vitamínov a poslúži ako skvelá obmena tradičných miešaných vajíčok. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a okrúhlu formu (26 cm) som si zľahka vymazala olivovým olejom. Tekvicu som si uvarila vo vriacej vode takmer do mäkka. Jarnú cibuľku a špenát som si nakrájala na menšie kúsky. V miske som si vyšľahala spolu vajcia, ricottu, parmezán, olivový olej, rozpučený cesnak, mleté čierne korenie a soľ. Na spodok formy som poukladala tekvicu, špenát, cibuľku a zaliala vyšľahanými vajíčkami. Piekla som 35-40 minút.
Dobrú chuť.