Pečená tekvicovo-špenátová frittata
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
55 minút
100g obsahuje:
155 kcal
5 g sacharidov
8 g tuku
12 g bielkovín
Popis:
Absolútna pochúťka na raňajky z vajíčok, šťavnatej maslovej tekvice a baby špenátu. :) Frittata patrí medzi jednoduché a rýchle raňajky, ktoré chutia tak fantasticky! Táto frittata vám dodá jedinečný balíček kvalitných bielkovín a vitamínov a poslúži ako skvelá obmena tradičných miešaných vajíčok. ;)
Suroviny:
-
-
soľ
-
-
mleté čierne korenie
1
PL
olivový olej
1/2
šálky
strúhaný parmezán
8
ks
vajce
2
ks
cesnak (strúčik)
4
ks
jarná cibuľka
4
PL
ricotta
2
šálky
maslová tekvica nakrájaná na kocky
2
hrsť
čerstvý baby špenát
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a okrúhlu formu (26 cm) som si zľahka vymazala olivovým olejom. Tekvicu som si uvarila vo vriacej vode takmer do mäkka. Jarnú cibuľku a špenát som si nakrájala na menšie kúsky. V miske som si vyšľahala spolu vajcia, ricottu, parmezán, olivový olej, rozpučený cesnak, mleté čierne korenie a soľ. Na spodok formy som poukladala tekvicu, špenát, cibuľku a zaliala vyšľahanými vajíčkami. Piekla som 35-40 minút.
Dobrú chuť.