Domáca proteínová granola
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Lieskové orechy som si posekala nahrubo. Potom som si vo veľkej mise zmiešala ovsené vločky, nahrubo posekané orechy, sušené hrozienka, tekvicové semienka, mletú škoricu a proteínový prášok. Na sporáku v menšom hrnci som si roztopila kešu maslo, med a miešala, dokiaľ mi nevznikla hladká konzistencia. Túto zmes som vyliala k ovseným vločkám (zmes je horúca, počkala som kým trochu vychladla, aby som všetko mohla dobre rukami prepojiť). Vznikla mi lepkavá a hrudková zmes.
Túto zmes som vysypala na plech vyloženým papierom na pečenie a piekla 20 minút. Približne každých 5 minút som zmes vždy premiešala. Hotové vločky som vytiahla a nechala vychladnúť na plechu (vtedy nadobudnú chrumkavosť). Skladujeme v sklenenej a uzatvorenej nádobe na tmavom mieste. Takto vydržia pomerne dlho.
Dobrú chuť.