Pšenový puding s kokosovou šľahačkou
Info:
Úvod:
Kokosová šľahačka? 🙂 Asi úplná novinka pre vás! Najlepšia a najzdravšia šľahačka akú som kedy ochutnala a pritom k nej potrebujete len dobre vychladenú konzervu kokosového mlieka a výkonné metličky. Chutná, rýchla, jednoduchá a nadýchaná!
Výborne sa hodí na čerstvé ovocie, zdravé dezerty alebo na tento pšenový puding, ktorý s vami zdieľam dnes. Ak chcete dosiahnuť pudingovú konzistenciu pšena zalejte ho 4 násobkom vody. Pripravte si ho na raňajky alebo ako dezert a deň bude hneď krajší! 😉
Suroviny:
Postup:
Pšeno som si pár krát sparila horúcou vodou, aby som ho zbavila horkosti. Potom som ho zaliala v hrnci vodou, pridala agave sirup (pokojne použite tekuté sladidlo podľa chuti), škoricu, vanilkový extrakt a varila pod pokrievkou, dokiaľ nenasiaklo všetku tekutinu a nevznikla pudingová konzistencia (varila som ho cca 15-20 minút).
Kým sa pšeno varilo, pripravila som si kokosovú šľahačku (pri príprave kokosovej šľahačky, musíte mať dobre vychladené kokosové mlieko, najlepšie ho vychladiť cez noc a pred šľahaním je dobré misku dať na 5 minút do mrazničky). Vychladenú konzervu som si prevrátila naopak (otvorom na spodok). Prečo? Aby tekutina z kokosového mlieka, ktorá nie je pevná bola na vrchu. Túto časť som vyliala do inej misky, nepotrebovala som ju.
Pevnú časť mlieka som si pridala do vychladenej misky a na najväčšom stupni šľahala, dokiaľ som nedosiahla nadýchanú šľahačku (ak chcete teraz pridajte troška medu alebo bourbon vanilku…a mixujte znova). Nespotrebovanú šľahačku skladujte pár dní v chladničke.
Dobrú chuť! 🙂