Pšenový puding s kokosovou šľahačkou
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Pšeno:
Kokosová šľahačka:
Postup:
Pšeno som si pár krát sparila horúcou vodou, aby som ho zbavila horkosti. Potom som ho zaliala v hrnci vodou, pridala agave sirup (pokojne použite tekuté sladidlo podľa chuti), škoricu, vanilkový extrakt a varila pod pokrievkou, dokiaľ nenasiaklo všetku tekutinu a nevznikla pudingová konzistencia (varila som ho cca 15-20 minút).
Kým sa pšeno varilo, pripravila som si kokosovú šľahačku (pri príprave kokosovej šľahačky, musíte mať dobre vychladené kokosové mlieko, najlepšie ho vychladiť cez noc a pred šľahaním je dobré misku dať na 5 minút do mrazničky). Vychladenú konzervu som si prevrátila naopak (otvorom na spodok). Prečo? Aby tekutina z kokosového mlieka, ktorá nie je pevná bola na vrchu. Túto časť som vyliala do inej misky, nepotrebovala som ju.
Pevnú časť mlieka som si pridala do vychladenej misky a na najväčšom stupni šľahala, dokiaľ som nedosiahla nadýchanú šľahačku (ak chcete teraz pridajte troška medu alebo bourbon vanilku…a mixujte znova). Nespotrebovanú šľahačku skladujte pár dní v chladničke.
Dobrú chuť! 🙂