Ryžový puding s arašidovým maslom a škoricou
Výživové Hodnoty:
4 porcií / ks
50 minút
1 porcia obsahuje:
150 kcal
21 g sacharidov
5 g tuku
4 g bielkovín
Popis:
Skúste obmeniť ovsenú kašu na raňajky za tento jednoduchý, chutný a krémový puding z hnedej ryže! Krémová konzistencia sa tvorí v momente keď do horúcej ryže primiešate arašidové maslo a tekutý med, či javorový sirup.Mlieko môžete použiť podľa chuti. Odporúčam mandľové a kokosové. S kokosovým a mandľovým mliekom je tento ryžový puding najlepší. Ale ani ako dezert by nebol zlý, čo myslíte? :)
Suroviny:
1
ČL
mletá škorica
1 - 2
PL
arašidové maslo
2
PL
med/javorový sirup/agave
1
šálka
mandľové mlieko
1/2
ČL
vanilkový extrakt
1/4
šálky
sušené hrozienka
3/4
šálky
uvarená hnedá ryža
Postup:
Všetky suroviny som zmiešala v hrnci a za stáleho miešania priviedla k varu. Potom som plameň stíšila na minimum a pod pokrievkou varila ešte cca 10 minút (nezabudnite miešať).
Zmes som rozdelila do 4 misiek a podávala.
Dobrú chuť! 🙂