Šťavnatý vegan figovo-banánový chlebík
Info:
Úvod:
Zbohom leto, ahoj september! September je obdobie v roku, kedy je opäť čas na husté teplé polievky, komfortné jedlá a pečenie. Svieže letné menu sa pomaličky prepne na menu plné jesenných chutí a práve figy sú toho dôkazom. Čerstvé figy spolu so sladkými banánmi vytvorili krásne bohatý a šťavnatý chlebík plný ovocia a škoricovej vôni, ktorý pohladí váš žalúdok a rozvonia váš domov magickou vôňou. 🙂
Niekedy stačí iba upiecť domáci koláč a hneď sa zdá byť všetko krajšie. 🙂
Suroviny:
Postup:
Z chia semienok a teplej vody som si vytvorila tzv. vegan vajce. Kým chia semienka absorbovali vodu, ovsené vločky som si rozmixovala na jemnú múku. Vločky som premiestnila do misky spolu s mandľovou múkou, kokosovým cukrom, škoricou, kypriacim práškom, štipkou soli a premiešala. V ďalšej miske som si zmiešala rozpučené banány s chia semienkami a rozpusteným kokosovým olejom. Túto zmes som primiešala do suchej zmesi a vymiešala hladké, mierne riedke cesto. Nakoniec som primiešala dve nakrájané čerstvé figy bez šupky.
Rúru som si predohriala na 180 stupňov a menšiu formu na pečenie chleba (22×15 cm) som vyložila papierom na pečenie. Zmes som vyliala do formy a na vrch poukladala zvyšné dve figy nakrájané na menšie kusy.
Piekla som 40-45 minút.
Dobrú chuť.