Veľkonočný baranček s mrkvou a jablkom
Info:
Úvod:
Čo by to bolo za Veľkú noc bez upečeného veľkonočného barančeka! 😉 Tento rok si na ňom môžete s nami pochutnať absolútne bez pridaného tuku v bezlepkovej aj bezlaktózovej verzii. Mrkva s jabĺčkom mu dodávajú tú pravú vláčnosť, ale aj jarnú atmosféru. 🙂
POZNáMKA: Pre bezlepkový variant použite pohánkovú múku.
Suroviny:
Postup:
Jablko a mrkvy som si očistila a nastrúhala nahrubo. Vajcia spolu s medom som si vyšľahala metličkami dopenista. Potom som k vyšľahaným vajciam pridala preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva, mletou škoricou a štipkou soli. Nakoniec som pridala nastrúhanú mrkvu, jablko, nasekané orechy, poprípade hrozienka, a dobre premiešala (ak bude cesto veľmi riedke, pridajte viac múky, malo by byť mierne husté).
Formu na barančeka som si jemne vymazala kokosovým olejom, vysypala mletými orechami a vyliala do nej cesto. Piekla som 40-45 minút pri 180 stupňoch.
Dobrú chuť.