Veľkonočný baranček s mrkvou a jablkom
Výživové Hodnoty:
1 porcií / ks
60 minút
Celý baranček obsahuje:
1699 kcal
299 g sacharidov
25 g tuku
34 g bielkovín
Popis:
Čo by to bolo za Veľkú noc bez upečeného veľkonočného barančeka! ;) Tento rok si na ňom môžete s nami pochutnať absolútne bez pridaného tuku v bezlepkovej aj bezlaktózovej verzii. Mrkva s jabĺčkom mu dodávajú tú pravú vláčnosť, ale aj jarnú atmosféru. :)POZNáMKA: Pre bezlepkový variant použite pohánkovú múku.
Suroviny:
štipka
-
soľ
1-2
ČL
mletá škorica
1
balenie
kypriaci prášok do pečiva
4
ks
vajce
2
ks
nastrúhaná mrkva
250
g
špaldová múka hladká
1
ks
nastrúhané jablko bez šupy
2
hrste
celé vlašské orechy
150
g
med/javorový sirup/agave
Postup:
Jablko a mrkvy som si očistila a nastrúhala nahrubo. Vajcia spolu s medom som si vyšľahala metličkami dopenista. Potom som k vyšľahaným vajciam pridala preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva, mletou škoricou a štipkou soli. Nakoniec som pridala nastrúhanú mrkvu, jablko, nasekané orechy, poprípade hrozienka, a dobre premiešala (ak bude cesto veľmi riedke, pridajte viac múky, malo by byť mierne husté).
Formu na barančeka som si jemne vymazala kokosovým olejom, vysypala mletými orechami a vyliala do nej cesto. Piekla som 40-45 minút pri 180 stupňoch.
Dobrú chuť.