Pšenové muffiny s makom a slivkami
Výživové Hodnoty:
15 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
157 kcal
28 g sacharidov
3 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Krehké a výživné koláčiky plnené pšenom, bezlepkovými vločkami, makom a šťavnatými slivkami. Sú bezlepkové, neobsahujú laktózu ani pridaný tuk. Svojou vôňou a chuťou prilákajú všetkých naokolo. :)
Suroviny:
4
PL
med/javorový sirup/agave
1
šálka
mandľové mlieko
1
šálka
pšeno
1
balenie
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
vanilkový extrakt
1
ks
vajce
1/2
ks
rozpučený banán
3
šálky
voda
2
šálky
bezlepkové ovsené vločky
6-7
ks
čerstvé slivky
2
PL
nepomletý mak
Postup:
Pšeno som uvarila vo vode takmer na kašu a nechala mierne vychladnúť. Ovsené vločky som si v mixéri rozmixovala na múku a premiestnila do hlbokej misy a primiešala k nim prášok do pečiva a mak. Veďľa v miske som si ručne metličkami vyšľahala vajce, rozpučený banán, med a vanilkový extrakt. Následne som pridala mlieko.
Do suchej zmesi som vyliala mokrú zmes spolu s pšenom a dôkladne premiešala.
Rúru som si predhriala na 180-200 stupňov a pripravila plech na muffiny.
Papierové košíčky na muffiny som naplnila vždy až po vrch a na vrch (môžete pridať kúsky sliviek aj do cesta) uložila kúsok slivky (ak chcete vrch môžete posypať ešte trstinovým cukrom, cesto nie je príliš sladké alebo do cesta pridať viac medu).
Piekla som 30 minút.
Dobrú chuť.