Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Recept na Mramorový cukinový chlebík s čokoládou

Info:

12 ks
Predpríprava:
Príprava:
Príprava spolu: 60 minút
1 ks obsahuje:
165 kcal
Sacharidy: 29 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Perfektne vláčny, tak akurát sladký, bohato čokoládový!

Zámer pečenia bol „pečenie zo zásob“ a spotrebovať suroviny v chladničke ako správna gazdinka. 😀 Nakoniec to vôbec nebol zlý nápad! 😉 Vznikol z toho tento geniálny mramorový chlebík plný ovocia a zeleniny. Nielenže si maximálne užijete každý kúsok, ale navyše dostanete do tela dávku vlákniny a vitamínov. Ak aj vy máte chladničku plnú zrelých banánov a cukín, rozhodne vám odporúčam urobiť dvojitú dávku! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● hladkej špaldovej múky - 1 a ½ šálky -
● práškového kakaa - 1/3 šálky -
● tekutého medu - 1/3 šálky -
● mandľového mlieka - 1/4 šálky -
● banány - 2 ks - zrelé stredne veľké
● cukina - 1 ks - stredne veľká
● vajce - 1 ks - celé
● kokosový olej - 2 PL - rozpustený
● prášku do pečiva - 1 a ½ ČL -
● vlašských orechov - 1 hrsť -
● Mletá škorica - -
● soli - štipka -

Postup:

Najprv som si v miske zmiešala múku s práškom do pečiva, škoricou a štipkou soli. V druhej miske som si zmiešala rozpučené banány, vajce, med, nastrúhanú cukinu a kokosový olej. Suchú zmes som vmiešala do mokrej zmesi. Cesto som si rozdelila na dve časti. Do druhej časti som primiešala kakao s mandľovým mliekom (ak bude cesto veľmi husté, pridajte o trochu viac mlieka).

Menšiu formu na chlieb som vymazala kokosovým olejom a vysypala múkou. Vždy po lyžici som pridala najprv svetlé cesto a potom kakaové (vytvorila som akokeby takú šachovnicu). Pomocou vidličky som potom urobila „víriky“, aby sa mi prepojilo kakaové cesto so svetlým a vznikol mramorový vzhľad.

Piekla som približne 40 minút pri 180 stupňoch. Po upečení a vychladnutí som chlebík poliala citrónovou polevou a posypala ovocím sušeným mrazom. Priznám sa, že citrónová poleva nebola úplne zdravá ale nesmierne sa k nemu hodila. Odporúčam ho poliať buď čokoládou a ovocím, alebo ho papať len tak natretý orieškovým maslom. Dobrú chuť.