Cukinovo-karobový koláč
Info:
Úvod:
Bez lepku, bez laktózy a sladené čiastočne iba banánom! Konzistencia týchto sladkých štvorčekov je zaujímavá-vláčna, mierne kašovitá, ale zároveň pevná. Obsahujú kokosovú múku, cukinu, banány, karob…Asi si teraz myslíte, že táto kombinácia je zvláštna, ale výsledok je naozaj skvelý. Doslaďte ho podľa vlastnej chuti akýmkoľvek krupicovým cukrom (trstinový, kokosový…).
Ako náhle ich vyberiete z rúry, budú vlhké, takže ich nechajte vychladnúť pred krájaním. Najlepšie sú aj tak, keď sú vychladené. Ja osobne ich skladujem v chladničke a potom sa do nich pustím. 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Hlbší plech (31×24 cm) som si zľahka vymazala kokosovým olejom.
Najprv som si zmiešala suché suroviny (kokosová múku, karob, škoricu, jedlú sódu, štipku soli, ak pridávate cukor, zmiešajte aj ten). V ďalšej miske som si zmiešala mokré suroviny (rozpučený banán, vajcia a cukinu), najlepšie ručne metličkou. Mokrú zmes som vyliala do suchej a premiešala. Nakoniec som pridala kokosové mlieko (môžete použiť aj vodu) a znova premiešala.
Piekla som cca 50 minút, dokiaľ stred nebol suchý. Kontrolujte priebežne špajdľou.
Dobrú chuť! 🙂