Blondies s arašidovým maslom a domácim lekvárom

Info:

12 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks (90g) obsahuje:
175 kcal
Sacharidy: 25 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Nie som si istá, kto presne vymyslel kombináciu arašidového masla a sladkého lekváru, ale je proste božská! Arašidové maslo je ukryté v mäkučkom a nadýchanom ceste a domáci čučoriedkový lekvár sa rozpúšťa na vrchu priamo do vnútra cesta. Celá rodina ho bude milovať! 🙂 Presne takto si predstavujem koláč, ktorý si chcem vychutnať pri šálke dobrej kávy. A vy? 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● arašidové maslo - 1/2 šálky -
● špaldová múka hladká - 1 a 1/2 šálky -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 ČL -
● vajce - 2 ks -
● bio lekvár/domáci džem - 6 PL -
● vanilkový extrakt (voliteľné) - podľa chuti - -
● rozpučený banán - 1/2 šálky -
● kokosový/trstinový cukor - 1/2 šálky -

Postup:

Banány som si nakrájala a pridala do mixéra spolu s kokosovým cukrom, arašidovým maslom, vajciami, vanilkovým extraktom a vymixovala dohladka. Zmes som vyliala do misky, pridala múku, kypriaci prášok, štipku soli a varechou vymiešala hladké cesto. Cesto som vyliala do formy (20×20 cm) vyloženou papierom na pečenie a na vrch cesta som lyžicou pridala lekvár. Vidličkou som lekvár po povrchu rozvírila a dala piecť. Piekla som 30-40 minút pri 180 stupňoch.

Dobrú chuť.