Jahodové rezy so želatínou

Info:

24 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 20 minút
Príprava spolu: 30 minút
Chladenie: 120minút
1 ks obsahuje:
165 kcal
Sacharidy: 18 g
Tuky: 8 g
Bielkoviny: 8 g

Úvod:

Keď príde jahodová sezóna do našej záhrady, tento koláč u nás nesmie chýbať. Perfektný a osviežujúci letný dezert naložený s obrovským množstvom jahôd, tvarohu, želatíny, a to všetko pod krehkým piškotovým cestom s kakaom! Božské! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Kakaové piškotové cesto:
● práškové kakao - 2 PL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 ČL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vajce - 5 ks -
● voda - 100 ml -
● trstinový cukor - 100 g -
● rozpustený kokosový olej - 100 ml -
● špaldová polohrubá múka - 200 g -
Tvarohová plnka:
● odtučnený tvaroh jemný - 500 g -
● syr ricotta - 500 g -
● med - 100 ml -
● prášková želatína do krémov - 1 balenie -
● šťava z 1 citróna - - - -
Ovocná poleva:
● čerstvé jahody - 250 g -
● tortové želé - 1 a 1/2 balenia -

Postup:

Kakaové piškotové cesto- Žĺtka som vymiešala elektrickými metličkami s trstinovým cukrom dopenista, dokiaľ sa trstinový cukor nerozpustil. Potom som pridala rozpustený kokosový olej, vodu, práškové kakao, špaldovú múku, kypriaci prášok do pečiva, vanilkový extrakt a vymixovala dohladka. Z vaječných bielkov a štipkou soli som si vymiešala tuhý sneh, ktorý som zľahka primiešala do kakaovej zmesi.
Hlboký plech (34x22x6cm) som potrela kokosovým olejom a cesto vyliala na plech. Piekla som 10-15 minút v predhriatej rúre na 180 stupňov (každá rúra pečie inak, odporúčam cesto sledovať). Hotové cesto som nechala úplne vychladnúť.

Tvarohová plnka- Tvaroh, ricottu a med som si vyšľahala dohladka. Balenie želatíny som rozpustila v citrónovej šťave s 50 ml vody a nechala chvíľu napučať. Nad vodným kúpeľom v miske som želatínu rozpustila (nevariť) a ihneď primiešala 2 lyžice tvarohovej plnky. Želatínu som vyliala do tvarohovej plnky a elektrickými metličkami vmiešala do zmesi. Zmes som vyliala na vychladnutý piškot a odložila do chladničky na hodinu, dokiaľ plnka nestuhla.

Ovocná poleva- Jahody som nakrájala na polovičky a poukladala na stuhnutú tvarohovú plnku. Želé som pripravila podľa návodu a opatrne vyliala na jahody (želé nelejte na jahody horúce, nechajte ho naozaj mierne vychladnúť). Hotový koláč som odložila do chladničky ešte na hodinu, aby želatína navrchu dobre stuhla.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.