Domáce nanuky s jahodami a makom
Info:
Úvod:
Porazte teplo s týmito jahodovo-makovými nanukmi! Zdravá a výživná letná pochúťka, ktorú budete vy a vaše deti milovať. Nielenže si zamilujete ich chuť, ale aj rýchlu a jednoduchú prípravu. 😉
Suroviny:
Postup:
Očistené jahody s dvoma lyžicami medu som vymixovala v mixéri dohladka. Tvaroh, jogurt, mak, vanilkový extrakt a zvyšné dve lyžice medu som si zmiešala vedľa v miske. Formu na nanuky som plnila nasledovne: na spodok som pridala približne 2 lyžice jahodovej zmesi, 2 lyžice tvarohovej zmesi a nakoniec zaliala jahodovou zmesou doplna. Nanuky som odložila do mrazničky a mrazila aspoň 4 hodiny, najlepšie cez noc.
Keď som ich chcela vybrať, formu som dala nachvíľu pod horúcu tečúcu vodu, aby sa uvolnili, a vytiahla ich z formy.
Na záver treba dodať, že fantázií sa medze nekladú. Využívajte sezónne ovocie, ak máte radi vodovejšie nanuky tvaroh môžete vynechať atď. 🙂
Dobrú chuť.