Raw mandľovo-kokosové makarónky
Výživové Hodnoty:
30 porcií / ks
40 minút
1 ks obsahuje:
50 kcal
5 g sacharidov
3 g tuku
1 g bielkovín
Popis:
Jednoduchosť stále chutí najlepšie! ;) Strúhaný kokos, mandle a tekutý javorový sirup. Rýchle, a tak neodolateľná chuť!Chrumkavé na povrchu vďaka celým mandliam a vnútro sa vám bude pomaly roztápať v ústach. Najlepšie chutia so šálkou kávy alebo na desiatu, keď potrebujete nabiť energiou. ;)
Suroviny:
štipka
-
soľ
3 - 4
PL
med/javorový sirup/agave
1/4
šálky
mandľové mlieko
1
ČL
rumový extrakt
1
šálka
mandle bez šupky
1
šálka
sušený kokos
Postup:
V mixéri som si posekala mandle na múku. Posekané mandle som si pridala do misky a zaliala cca 1/4 šálky mandľového mlieka, tak aby mi vznikla mandľová pasta. Potom som k mandľovej paste pridala strúhaný kokos, med, rumový extrakt a rukou vypracovala lepivé cesto (tak, aby sa z neho dali pekne tvarovať štvorčeky, alebo iné tvary).
Vždy som si nabrala čajovú lyžičku cesta, vytvarovala do guľky a následne do štvorčeka (môžete tvoriť aj kopčeky, tvary zvoľte podľa seba). Vrch makaróniek som dozdobila celou mandľou alebo strúhaným kokosom.
Skladujeme v chladničke v umelej uzatvorenej nádobe pár dní.
DObrú chuť! 🙂