Svieži čučoriedkový dezert z cottage cheesu
Info:
Úvod:
Alebo nazvime ho čučoriedkový cheesecake bez korpusu? hm? 🙂
Tento krát som ušetrila kalórie a pripravila tento ľahký, šťavnatý dezert s nízkym obsahom tuku a kalórií! Cottage cheese tak často nepoužívam do pečených dezertov, ale presvedčila som sa, že ho budem používať častejšie. 😉 Z výsledku som bola prekvapená. Tá ľahkosť.
Odporúčam ho dobre vychladiť, vtedy je top!
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som si vymazala kokosovým olejom (pokojne môžete použiť aj hlbší a menší plech).
Cottage cheese som si v mixéri vymixovala dohladka. Potom som syr premiestnila do hlbokej misy, kde som ho vymiešala elektrickými metličkami (mierny stupeň) s ostatnými surovinami, okrem čučoriedok. Zmes som vyliala do tortovej formy a nakoniec navrch pridala čučoriedky.
Piekla som cca 50-60 minút, dokiaľ stred koláču nebol suchý. Pred krájaním nechajte úplne vychladnúť. Najlepšie chutí vychladený z chladničky. 😉
Dobrú chuť!