Minútkový mrkvový koláčik

Info:

1 porcia
Predpríprava: 5 minút
Príprava: 3 minúty
Príprava spolu: 8 minút
1 porcia obsahuje:
210 kcal
Sacharidy: 36 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 12 g

Úvod:

Ruku hore, kto zbožňuje mrkvový koláč? Budete ho milovať! 😉

Mrkvový koláč je nič bez krémovej plnky! Ideálne naštartuje vaše ráno, ale poslúži aj ako vynikajúci zdravý dezert. Pozrite sa na energetickú hodnotu (bez plnky): 140 kalórií, 1 gram tuku, 5 g bielkovín, 34 g sacharidov a 6 g vlákniny! Podľa mňa málo, čakali ste asi viac, že? 🙂

Pre plnku som zvolila “cream cheese”, ale použiť môžete aj jemný tvaroh, ktorý je menej kalorický a obsahuje menej tuku.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1/2 ČL -
● mlieko 1,5 % - 2 PL -
● špaldová múka hladká - 1/4 šálky -
● jedlá sóda - 1/8 ČL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1/4 ČL -
● vanilkový extrakt - 1/2 ČL -
● vajce - 1/2 ks -
● nastrúhaná mrkva - 1/3 šálky -
● kokosový cukor - 1 a 1/2 PL -
Plnka:
● vanilkový extrakt - 1/2 ČL -
● cream cheese 5% - 1/3 šálky -
● med/javorový sirup/agave podľa chuti - - - -

Postup:

V malej miske som si zmiešala suché suroviny (okrem mrkvy). V druhej miske mokré suroviny spolu s mrkvou. Suchú zmes som prisypala do mokrej zmesi a dobre premiešala. Zmes som vyliala do misky, ktorá je vhodná do mikrovlnnej rúry a “piekla” 2-3 minútky (kto sa chce vyhnúť mikrovlnnej rúre-predhrejte si rúru na 200 stupňov a pečte cca 15 minút).

Koláč necháme dobre vychladnúť! Kým chladne, som si pripravila plnku. Jednoducho, všetko som si spolu dobre vymiešala a plnka je hotová.

Vychladnutý koláč som prerezala na polovicu a touto plnkou plnila koláč.

Dobrú chuť!