Rýchly rebarborový koláč s mrveničkou

Info:

16 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks obsahuje:
165 kcal
Sacharidy: 13 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Túlate sa po internete a hľadáte recept na skvelý rebarborový koláč, ktorý bude mať úspech? Už nehľadajte! Ste na správnej adrese. 😉
Zo záhrady som si priniesla stonky rebarbory, ktoré som potrebovala rýchlo spracovať. Chcela som pripraviť niečo rýchle a jednoduché, zato chutné a zdravé. Nakoniec z toho vznikol krehký špaldový koláčik s rebarborou a mrveničkou na vrchu. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

1/2 šálky - trstinový cukor
1 šálka - špaldová múka hladká
1/2 šálky - kokosový olej
1 balenie - kypriaci prášok do pečiva
2 ks - vajce
3 šálky - nakrájaná rebarbora
1 balenie (150g) - 0% grécky jogurt
1 ČL - vanilkový extrakt/mletá škorica
1 šálka - špaldová polohrubá múka
3 PL - trstinový cukor
3 PL - kokosový olej
5 PL - špaldová krupica

Postup:

Cesto- V miske som si zmiešala hladkú špaldovú múku, polohrubú špaldovú múku a kypriaci prášok do pečiva. V ďalšej miske som si vymiešala vajcia s cukrom. Potom som pridala biely jogurt, kokosový olej, vanilkový extrakt a dobre premiešala. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vymiešala cesto (ak bude veľmi husté, pretože každá múka saje tekutinu inak, zrieďte mliekom).

Mrvenička- Všetky suroviny som zmiešala prstami v malej miske, dokiaľ sa suroviny neprepojili a nevznikla mrvenička.

Hlbší plech (34x22x6cm) som vyložila papierom na pečenie a cesto vyliala na plech. Nakrájanú rebarboru som poukladala na cesto a posypala mrveničkou. Piekla som približne 35 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov.

Pred krájaním som nechala vychladnúť.
Dobrú chuť.

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy