Dvojvrstvový tekvicový cheesecake
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Korpus:
Plnka:
Postup:
Rúru som si najprv predhriala na 200 stupňov.Korpus som si pripravila tak, že celozrnné sušienky som si rozdrvila v kuchynskom robote na múku, potom som pridala rozpustený kokosový olej, kokosový cukor, škoricu, zázvor a mixovala cca 1 minútu. Zmes som vysypala do tortovej formy a prstami pritláčala na spodok formy aj po bokoch. Korpus som dala predpiecť na 10 minút a dala vychladnúť.
Zatiaľ som si pripravila náplň. Ricottu, tvaroh a ½ šálky cukru som si vymiešala metličkami dohladka. Potom som pridala vajcia a znova vymiešala metličkami. Nakoniec som primiešala celozrnnú múku.
Z tejto zmesi som odobrala 1 šálku a zmiešala s tekvicovým pyré, so zvyšným cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a vyliala ¾ zmesi na korpus a potom druhú časť plnky bez tekvice. Zvyšnú tekvicovú plnku som vyliala na vrch a nožíkom tvorila “víry”.
Tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som vložila na hlbší plech a zaliala cca 1 šálkou vody a piekla som 50-60 minút pri 200 stupňoch. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂