
Dvojvrstvový tekvicový cheesecake
Info:
Úvod:
Tento cheesecake u nás doma vyhral prvé miesto. Krémová náplň z tvarohu a ricotty, zázvorovo-kakaový korpus z celozrnných sušienok, obohatený o tekvicu ktorá mu dodáva jemnosť a veľa iných výhod pre naše zdravie. Sen. Po upečení neostal na stole ani 5 minút! To hovorí za všetko. 🙂
Určite si ho obľúbi aj vaša rodina a spríjemní vám deň.

Suroviny:
Postup:
Rúru som si najprv predhriala na 200 stupňov.Korpus som si pripravila tak, že celozrnné sušienky som si rozdrvila v kuchynskom robote na múku, potom som pridala rozpustený kokosový olej, kokosový cukor, škoricu, zázvor a mixovala cca 1 minútu. Zmes som vysypala do tortovej formy a prstami pritláčala na spodok formy aj po bokoch. Korpus som dala predpiecť na 10 minút a dala vychladnúť.
Zatiaľ som si pripravila náplň. Ricottu, tvaroh a ½ šálky cukru som si vymiešala metličkami dohladka. Potom som pridala vajcia a znova vymiešala metličkami. Nakoniec som primiešala celozrnnú múku.
Z tejto zmesi som odobrala 1 šálku a zmiešala s tekvicovým pyré, so zvyšným cukrom, škoricou, muškátovým orieškom a vyliala ¾ zmesi na korpus a potom druhú časť plnky bez tekvice. Zvyšnú tekvicovú plnku som vyliala na vrch a nožíkom tvorila “víry”.
Tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som vložila na hlbší plech a zaliala cca 1 šálkou vody a piekla som 50-60 minút pri 200 stupňoch. Pred krájaním necháme dobre vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂