Cookies z kešu masla posypané s karamelizovanými kešu orechmi
Info:
Úvod:
Pred pár dňami mi dorazili produkty od značky MYPROTEIN a jeden z nich bolo práve toto kešu maslo. 🙂 Veľmi si pochvaľujem túto značku. Máte s ňou skúsenosti? Doteraz som bola závislá na arašidovom masle, ale keď ochutnáte kešu, stanete sa závislými a budete z nich mať pyramídu doma ako ja. 😀 No, ale vráťme sa k receptu.
Tieto cookies sú asi zatiaľ najlepšie, aké som doteraz pripravila! Siedme nebo v ústach. Zdravé, krehké, mäkké, vláčne a zároveň na povrchu chrumkavé. Také obláčiky. 🙂 Do cesta som nepridávala žiaden cukor, sú sladené prírodne banánom a datlami. Dajú sa pripraviť aj absolútne bez lepku a laktózy. Ja som použila pomleté ovsené vločky, ale dajú sa pokojne nahradiť bezlepkovými alebo pohánkovou, či kokosovou múkou. Zakusnete sa raz a už sa stanete na nich závislí! 😉
Skvelé raňajky, ku káve, či ako desiata pred tréningom.
Suroviny:
Postup:
Najprv som si pripravila posýpku. Na panvici som si nasucho opiekla kešu orechy, približne 3 minúty. Následne som pridala mletú škoricu, med a miešala ešte pár sekúnd (pozor aby vám to neprihorelo). Orechy som ihneď odstránila z panvice a premiestnila ich do menšej misky. Potom som si pripravila cesto na cookies.
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. V jednej miske som si zmiešala pomleté ovsené vločky na múku, škoricu a jedlú sódu. V mixéri som si vymixovala do hladka banány, vajce, bielko, sušené datle a vanilkový extrakt. Tú to zmes som vyliala k vločkám a dobre premiešala. Nakoniec som vmiešala kešu maslo.
Na plech som vždy pridala 1 lyžicu zmesi a posypala s trochou karamelizovanými orechmi. Piekla som 15-20 minút (dlhšie nepečte, aby neboli suché) a nechala na plechu vychladnúť. Hotovo. 🙂
Dobrú chuť!