Vláčny jablkovo-datlový koláč

Info:

12 ks
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 35 minút
Príprava spolu: 65 minút
1 ks obsahuje:
192 kcal
Sacharidy: 24 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 4 g
Fit Knihy Fitness Guru Recepty
Fit Knihy Fitness Guru Recepty

Úvod:

Vláčny, ľahký a vynikajúci koláč. Každý kúsok vám pripomenie toto jesenné obdobie. Datle, jablká, škorica, vlašské orechy, med…Znie to dobre a nie len to! Raz si ho pripravíte a budete ho pripravovať už stále.

Perfektne sa hodí k horúcemu čaju alebo k šálke dobrej kávy! 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

2 ČL - mletá škorica
4 PL - med/javorový sirup/agave
1 a 1/4 šálky - mlieko 1,5 %
1/4 šálky - kokosový olej
1 balenie - kypriaci prášok do pečiva
2 PL - pomleté ľanové semienka
1 ČL - mletý zázvor
10 ks - sušené datle
2 PL - maslo ghee
1 ks - jablko
1/2 šálky - vlašské orechy
1 a 1/4 šálky - akákoľvek hladká celozrnná múka

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som vymazala kokosovým olejom a poprášila múkou.

Datle som si zaliala horúcou vodou a nechala odpočívať aspoň 15 minúť, aby zmäkli. Potom som ich premiestnila do hlbokej misky spolu s olejom, orechmi a vymixovala dohladka. Potom somdo zmesi primiešala pomleté ľanové semienka. V menšom hrnci som si zohriala mlieko, pridala maslo a miešala ručnými metličkami, dokiaľ sa nerozpustilo a dala bokom. Následne som do mlieka primiešala škoricu, zázvor, med, datľovú zmes a znovu premiešala metličkami.

V ďalšej miske som si zmiešala múku s práškom do pečiva a zmiešala s datľovou zmesou, a s ½ nastrúhaného jablka. Potom som zmes vyliala do tortovej formy. Zvyšnú ½ jablka nakrájajte na tenšie plátky a poukladajte navrch. Nakoniec vrch posypte s troškou škorice a šup do rúry. Piekla som 30-35 minút.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy