Vláčny jablkovo-datlový koláč
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Tortovú formu (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) som vymazala kokosovým olejom a poprášila múkou.
Datle som si zaliala horúcou vodou a nechala odpočívať aspoň 15 minúť, aby zmäkli. Potom som ich premiestnila do hlbokej misky spolu s olejom, orechmi a vymixovala dohladka. Potom somdo zmesi primiešala pomleté ľanové semienka. V menšom hrnci som si zohriala mlieko, pridala maslo a miešala ručnými metličkami, dokiaľ sa nerozpustilo a dala bokom. Následne som do mlieka primiešala škoricu, zázvor, med, datľovú zmes a znovu premiešala metličkami.
V ďalšej miske som si zmiešala múku s práškom do pečiva a zmiešala s datľovou zmesou, a s ½ nastrúhaného jablka. Potom som zmes vyliala do tortovej formy. Zvyšnú ½ jablka nakrájajte na tenšie plátky a poukladajte navrch. Nakoniec vrch posypte s troškou škorice a šup do rúry. Piekla som 30-35 minút.
Dobrú chuť! 🙂