Mramorový čokoládovo-banánový chlebík
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si dala predhriať na 180-200 stupňov a formu na chlieb (35x11x7,5 cm) som si vyložila papierom na pečenie.
V miske som si zmiešala múky, jedlú sódu a soľ. V kuchynskom robote na pomalom stupni som si vymiešala cukor, maslo ghee (asi 1 minútu), potom som pridávala za stáleho miešania rozpučené banány, vajcia, jogurt, dokiaľ sa všetko neprepojilo. Následne som po lyžiciach pridávala múku (mala by vzniknúť vláčna, mierne hustá zmes).
Čokoládu som si rozpustila na pare, primiešala práškové kakao, vriacu vodu a vymiešala hustejšiu “pastu”. Cesto som rozdelila na polovicu a do jednej vmiešala čokoládovú pastu. Do formy na pečenie som po lyžiciach pridávala raz svetlú zmes a vedľa nej tmavú zmes (vytvorte šachovnicu). Pomocou vidličky som robila menšie “víriky”. Piekla som 50-60 minút. Pred krájaním nechajtedobre vychladnúť.
Dobrú chuť!