Proteínový koláč s arašidovým maslom a kúskami čokolády
Info:
Úvod:
Nepoznám žiadny zlý spôsob, ako skombinovať arašidové maslo, banány a čokoládu. Milujem pečenie s banánmi a arašidovým maslom. Výsledok je potom jemný a vláčny. K tomuto rýchlemu koláču budete potrebovať iba jednu misku, varechu a šálku! Takmer sa ani neušpiníte. 😉
Najväčším bonusom je, keď zahryznete do roztápajúcej sa čokolády navrchu. Nebudete chcieť prestať. Mňam! 😉
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech (31×24 cm) vyložila papierom na pečenie.
V miske som si zmiešala arašidové maslo, kokosový olej, vanilkový extrakt a vymiešala dohladka. Následne som pridala med, vajce a premiešala znova. Ďalej som pridala jogurt, rozpučené banány, trstinový cukor a opäť premiešala. Nakoniec som zľahka vmiešala ovsenú múku, kypriaci prášok do pečiva, proteín a škoricu (nemiešajte dlho).
Zmes som vyliala na plech a na vrch poukladala väčšie kúsky horkej čokolády. Piekla som cca 30 – 35 minút. Pred krájaním nechajte trocha vychladnúť.
Dobrú chuť! 😉