Proteínový koláč s arašidovým maslom a kúskami čokolády
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
60 minút
1 ks obsahuje:
245 kcal
25 g sacharidov
12 g tuku
10 g bielkovín
Popis:
Nepoznám žiadny zlý spôsob, ako skombinovať arašidové maslo, banány a čokoládu. Milujem pečenie s banánmi a arašidovým maslom. Výsledok je potom jemný a vláčny. K tomuto rýchlemu koláču budete potrebovať iba jednu misku, varechu a šálku! Takmer sa ani neušpiníte. ;)Najväčším bonusom je, keď zahryznete do roztápajúcej sa čokolády navrchu. Nebudete chcieť prestať. Mňam! ;)
Suroviny:
3/4
šálky
trstinový cukor
1
ČL
mletá škorica
1/2
šálky
arašidové maslo
1/3
šálky
med/javorový sirup/agave
3/4
šálky
ovsená múka
1
balenie
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
vanilkový extrakt
1
ks
vajce
2
ks
rozpučený banán
3
PL
rozpustený kokosový olej
100
g
nasekaná kvalitná horká čokoláda
2
odmerky (60g)
vanilkový proteínový prášok
1
balenie (200g)
biely jogurt
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov a plech (31×24 cm) vyložila papierom na pečenie.
V miske som si zmiešala arašidové maslo, kokosový olej, vanilkový extrakt a vymiešala dohladka. Následne som pridala med, vajce a premiešala znova. Ďalej som pridala jogurt, rozpučené banány, trstinový cukor a opäť premiešala. Nakoniec som zľahka vmiešala ovsenú múku, kypriaci prášok do pečiva, proteín a škoricu (nemiešajte dlho).
Zmes som vyliala na plech a na vrch poukladala väčšie kúsky horkej čokolády. Piekla som cca 30 – 35 minút. Pred krájaním nechajte trocha vychladnúť.
Dobrú chuť! 😉