Šťavnatý cukinový brownies
Info:
Úvod:
Mmmmmmmňam!
Dnes vám posielam recept na tento úžasne šťavnatý a jemný cukinový brownie s nízkym obsahom tuku. Jeden kúsok obsahuje približne iba 3g tuku a 158 kalórií! V záhrade sa stále rodia ďalšie a ďalšie cukiny, tak sa snažím vymýšľať nové spôsoby a cesty ako využiť cukinu. V recepte som urobila pár zmien.
Zredukovala som množstvo cukru a tuku pomocou zrelého banánu. Zvyčajne v recepte uvádzajú ¾ – 1 a ¼; šálky cukru! Vďaka cukine, ktorá robí tento brownie šťavnatým, nepotreboval ani mlieko na zjemnenie.
Čokoládový pôžitok bez výčitiek ako sa patrí! U nás bol hneď fuč. Potešíte nie len seba ale aj vašich blízkych! 🙂
Suroviny:
Postup:
Cukinu, kokosový olej, banán, grécky jogurt, cukor, vajce a škoricu, som pridala do kuchynského robota a vymixovala dohladka. Ostatné suroviny, okrem čokolády, som zmiešala v hlbokej mise.
Cukinovú zmes som vyliala do múkovej zmesi a dôkladne premiešala, dokiaľ sa suroviny pekne neprepojili. Zmes som vyliala do silikónovej formy (31×24 cm) a posypala kúskami horkej čokolády (voliteľné) a piekla v rozohriatej rúre 20 minút pri 180 stupňoch.
Pred krájaním nechajte vychladnúť.
Dobrú chuť! 🙂