Osviežujúci citrónový koláč

Info:

12 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 40 minút
Príprava spolu: 55 minút
1 ks obsahuje:
180 kcal
Sacharidy: 10 g
Tuky: 11 g
Bielkoviny: 13 g

Úvod:

Vyskúšajte tento ľahký, mierne kyslý, ale zároveň sladký a osviežujúci citrónový dezert. Ideálny na prichádzajúce letné dni. Cesto je pekne krehké, ktoré je plnené tvarohovo – ricottovou plnkou. Obľúbite si ho, verte mi. 😉

Tento krát som upiekla bezlepkovú variantu, ale ak nemáte po ruke mandľovú a kokosovú múku, môžete použiť akúkoľvek celozrnnú.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● arašidové maslo - 6 PL -
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● mandľová múka - 1 šálka -
● kokosová múka - 1 šálka -
● žĺtok - 2 ks -
● šťava z 2 citrónov - - - -
Plnka:
● med/javorový sirup/agave - 4 PL -
● vajce - 1 ks -
● vaječný bielok - 2 ks -
● kôra z 1 citróna - - - -
● ricotta - 1 šálka -
● odtučnený tvaroh jemný - 1/2 šálky -
● bio vanilkový puding - 1 PL -

Postup:

Všetky suroviny na cesto som si zmiešala v hlbokej miske a vymiešala cesto. Zmes som vložila do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a jemno s prstami som roztláčala po celej ploche, aj po okrajoch (ako je vidno na fotke). Piekla som 10 – 15 minút (cesto je dobre niečím zaťažiť a zľahka poprepichovať, pri pečení sa nafukuje).

Kým sa cesto pieklo, v miske som si vymiešala bielky na tuhý sneh. V ďalšej miske som si vyvmiešala tvaroh s ricottou a ostatnými surovinami a nakoniec primiešala zľahka sneh.

Po 10 – 15 minútach som cesto vytiahla, zmes vyliala na cesto a znova dala piecť na cca 25 minút.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.