Osviežujúci citrónový koláč
Info:
Úvod:
Vyskúšajte tento ľahký, mierne kyslý, ale zároveň sladký a osviežujúci citrónový dezert. Ideálny na prichádzajúce letné dni. Cesto je pekne krehké, ktoré je plnené tvarohovo – ricottovou plnkou. Obľúbite si ho, verte mi. 😉
Tento krát som upiekla bezlepkovú variantu, ale ak nemáte po ruke mandľovú a kokosovú múku, môžete použiť akúkoľvek celozrnnú.
Suroviny:
Postup:
Všetky suroviny na cesto som si zmiešala v hlbokej miske a vymiešala cesto. Zmes som vložila do vymazanej tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a jemno s prstami som roztláčala po celej ploche, aj po okrajoch (ako je vidno na fotke). Piekla som 10 – 15 minút (cesto je dobre niečím zaťažiť a zľahka poprepichovať, pri pečení sa nafukuje).
Kým sa cesto pieklo, v miske som si vymiešala bielky na tuhý sneh. V ďalšej miske som si vyvmiešala tvaroh s ricottou a ostatnými surovinami a nakoniec primiešala zľahka sneh.
Po 10 – 15 minútach som cesto vytiahla, zmes vyliala na cesto a znova dala piecť na cca 25 minút.
Dobrú chuť! 🙂