Nepečené perníkové musli tyčinky

Info:

12 ks
Predpríprava: 10 minút
Príprava: 15 minút
Príprava spolu: 25 minút
Chladenie: 30minút
1 ks obsahuje:
220 kcal
Sacharidy: 34 g
Tuky: 8 g
Bielkoviny: 7 g

Úvod:

Niekedy potrebujem desiatu, ktorú mám hneď po ruke a dodá mi rýchlo tú správnu energiu! 😉 A tieto ovsené tyčinky môj problém vyriešili!

A prečo perníkové? Milujem zloženie perníkového korenia a tú vôňu! 🙂 Sladkosť pochádza skoro iba zo sušeného ovocia. Sú chrumkavé, sladké a bohaté na vlákninu.

Určite opekanie ovsených vločiek a orechov nevynechávajte, dodajú im tú bohatú chrumkavosť a orechovú chuť. 😉

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● arašidové maslo - 2 PL -
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● ovsené vločky - 1 a 1/2 šálky -
● sušené hrozienka - 1/2 šálky -
● perníkové korenie - 1 ČL -
● lieskové orechy - 1/2 šálky -
● mandle bez šupky - 1/2 šálky -
● sušené slivky - 1 šálka -

Postup:

V mixéri som si sušené slivky vymixovala dohladka a premiestnila ich do väčšej hlbokej misy spolu s hrozienkami. Na panvici som si na sucho dozlatista opiekla ovsené vločky a následne aj mandle, a lieskovce dochrumkava. Ovsené vločky a orechy som pridala ku rozmixovaným slivkám.

V malom hrnci na miernom plameni som si rozpustila arašidové maslo, med a perníkové korenie. Touto zmesou som zaliala ovsenú zmes. Zmes som poriadne premiešala varechou. Miešala som dovtedy, dokiaľ nebolo všetko spolu prepojené. Zmes som vysypala na plech vyložený potravinárskou fóliou a rukami popritláčala po celej ploche plechu. Vrch som taktiež zakryla potravinárskou fóliou a dala chladiť do chladničky aspoň na 30 minút a potom nakrájala na 12 tyčiniek. Skladujeme v uzavretej umelej nádobe v chladničke pár dní. Taktiež ich môžete celý čas skladovať v mrazničke, vydržia dlhšie.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.