Ovsené cukinovo-jablkové muffiny
Info:
Úvod:
Tieto muffinky v sebe zahŕňahú až tri veľké kusy ovocia a zeleniny, a navyše neobsahujú žiaden pridaný tuk! 😉 Vďaka jablkám, cukine a banánu sú jemné a vláčne. Skvelý spôsob ako využiť posledné odozvy cukín a využiť sezónu jabĺk. Pridaná škorica im dodáva ten správny jesenný dotyk.
Tento krát som použila celé ovsené vločky. Vďaka celým ovseným vločkám majú muffiny úplne inú textúru, ako keby boli pripravované z múky.
Cez víkend si ich vychutnajte v pohodlí so šálkou kávy, cez týždeň poslúžia ako skvelé raňajky na cestu, ak nestíhate, alebo zdravá desiata ako vyšitá! 😉
Skladujeme v uzatvorenej umelej nádobe pár dní.
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a muffinovú formu vymazala zľahka kokosovým olejom (ak máte košíčky, použite tie). Do misky som si pridala nastrúhanú cukinu, jablko a banán. Potom som pridala ostatné suroviny a dobre premiešala (ak bude zmes moc riedka, pridajte viac ovsených vločiek). Zmes som nechala odpočívať 10 minút, aby vločky trocha napučali.
Muffinovú formu som plnila do ¾. Piekla som 25-30 minút, dokiaľ vrch muffiniek nebol hnedastý.
Ak ste muffiny piekli bez košíčkov, pred vytiahnutím nechajte úplne vychladnúť!
Dobrú chuť! 🙂