Ovsené cukinovo-jablkové muffiny
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
40 minút
1 ks obsahuje:
90 kcal
19 g sacharidov
1 g tuku
3 g bielkovín
Popis:
Tieto muffinky v sebe zahŕňahú až tri veľké kusy ovocia a zeleniny, a navyše neobsahujú žiaden pridaný tuk! ;) Vďaka jablkám, cukine a banánu sú jemné a vláčne. Skvelý spôsob ako využiť posledné odozvy cukín a využiť sezónu jabĺk. Pridaná škorica im dodáva ten správny jesenný dotyk.Tento krát som použila celé ovsené vločky. Vďaka celým ovseným vločkám majú muffiny úplne inú textúru, ako keby boli pripravované z múky.Cez víkend si ich vychutnajte v pohodlí so šálkou kávy, cez týždeň poslúžia ako skvelé raňajky na cestu, ak nestíhate, alebo zdravá desiata ako vyšitá! ;)Skladujeme v uzatvorenej umelej nádobe pár dní.
Suroviny:
Muffiny:
štipka
-
soľ
2
ČL
mletá škorica
1 a 1/2
šálky
ovsené vločky
1
šálka
nastrúhaná cukina
1/2
ČL
jedlá sóda
2
ks
vajce
1
ks
rozpučený banán
1/3
šálky
kokosový cukor
1
ks
ošúpané a nastrúhané jablko
Voliteľné:
1/3 - 1/2
šálky
sušené hrozienka
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a muffinovú formu vymazala zľahka kokosovým olejom (ak máte košíčky, použite tie). Do misky som si pridala nastrúhanú cukinu, jablko a banán. Potom som pridala ostatné suroviny a dobre premiešala (ak bude zmes moc riedka, pridajte viac ovsených vločiek). Zmes som nechala odpočívať 10 minút, aby vločky trocha napučali.
Muffinovú formu som plnila do ¾. Piekla som 25-30 minút, dokiaľ vrch muffiniek nebol hnedastý.
Ak ste muffiny piekli bez košíčkov, pred vytiahnutím nechajte úplne vychladnúť!
Dobrú chuť! 🙂