Čokoládový tofu dezert s malinami
Výživové Hodnoty:
2 porcií / ks
15 minút
1 porcia obsahuje:
275 kcal
18 g sacharidov
10 g tuku
22 g bielkovín
Popis:
Skúšali ste niekedy pridať do dezertu tofu? Ak nie, určite to skúste! Banán a proteín maskujú prirodzenú chuť tofu a vznikol z toho tento vynikajúci, krémový, bohatý, našľahaný, vysoko-proteínový, čokoládový dezert bez výčitiek! ;)A kto by predsa nemal rád kombináciu čokolády a čerstvých malín, však? :)
Suroviny:
1/2
ks
banán
1
ČL
med/javorový sirup/agave
1/4
ČL
mletá škorica
1/4
šálky
mandľové mlieko
1
PL
práškové kakao
1/4
šálky
nasekaná kvalitná horká čokoláda
1/3
šálky
čerstvé maliny
200
g
tofu
1
odmerka (30g)
čokoládového proteínového prášku
Postup:
Nad parou som si roztopila čokoládu spolu s mandľovým mliekom. Následne som všetky suroviny pridala do mixéru a vymixovala do hladkej, našľahanej konzistencie. Zmes som rozdelila rovnomerne do dvoch misiek a posypala čerstvými malinami.
Nakoniec som dezert dala chladiť do chladničky aspoň na 1-2 hodiny.
Dobrú chuť! 🙂