Citrónovo-makové muffiny s makovým mliekom
Info:
Úvod:
Mám rada jednoduché recepty. Na internete som videla veľa receptov na citrónovo-makové muffiny, ale všade bolo mizivé množstvo citrónu, asi tak 1 PL. Pokiaľ má v názve “citrón”, tak podľa mňa by mal recept obsahovať viac ako len 1 lyžicu citrónovej šťavy.
V mojej verzií som pridala cca 1/3 šálky citrónovej šťavy, makové mlieko, pre intenzívnejšiu chuť maku (pokojne použite podľa výberu), olej som nahradila dvojnásobkom jablkového pyré a troška citrónového extraktu, aby som sa uistila, že ten citrón tam bude naozaj cítiť. A viete čo? Podarilo sa.
Muffiny sú bez pridaného tuku, napovrchu chrumkavé, vnútri mäkké, plné makovej a citrónovej chuti. 🙂
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múku, vločky, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a mak), v druhej miske som si zmiešala zvyšné mokré suroviny (mlieko, jablkové pyré, citrónovú kôru, šťavu a citrónový extrakt).
Mokré suroviny som vyliala do suchých a poriadne premiešala. Formu na muffiny som potrela kokosovým olejom (ak máte košíky na muffiny, tak nemusíte) a formu som plnila do 3/4.
Nakoniec som vrch posypala makom a ovsenými vločkami. Piekla som 25-30 minút pri 200 stupňoch.
Dobrú chuť! 🙂