Citrónovo-makové muffiny s makovým mliekom

Info:

12 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks obsahuje:
135 kcal
Sacharidy: 29 g
Tuky: 4 g
Bielkoviny: 4 g

Úvod:

Mám rada jednoduché recepty. Na internete som videla veľa receptov na citrónovo-makové muffiny, ale všade bolo mizivé množstvo citrónu, asi tak 1 PL. Pokiaľ má v názve “citrón”, tak podľa mňa by mal recept obsahovať viac ako len 1 lyžicu citrónovej šťavy.

V mojej verzií som pridala cca 1/3 šálky citrónovej šťavy, makové mlieko, pre intenzívnejšiu chuť maku (pokojne použite podľa výberu), olej som nahradila dvojnásobkom jablkového pyré a troška citrónového extraktu, aby som sa uistila, že ten citrón tam bude naozaj cítiť. A viete čo? Podarilo sa.

Muffiny sú bez pridaného tuku, napovrchu chrumkavé, vnútri mäkké, plné makovej a citrónovej chuti. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● trstinový cukor - 2/3 šálky -
● ovsené vločky jemné - 1 šálka -
● špaldová múka hladká - 1 a 1/2 šálky -
● jedlá sóda - 1/2 ČL -
● kypriaci prášok do pečiva - 2 ČL -
● jablkové pyré - 2/3 šálky -
● kôra a šťava z 1 citróna - - - -
● makové mlieko - 3/4 šálky -
● mletý mak - 2 - 3 PL -
● citrónový extrakt - 1 ČL -

Postup:

V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múku, vločky, cukor, prášok do pečiva, jedlú sódu a mak), v druhej miske som si zmiešala zvyšné mokré suroviny (mlieko, jablkové pyré, citrónovú kôru, šťavu a citrónový extrakt).

Mokré suroviny som vyliala do suchých a poriadne premiešala. Formu na muffiny som potrela kokosovým olejom (ak máte košíky na muffiny, tak nemusíte) a formu som plnila do 3/4.

Nakoniec som vrch posypala makom a ovsenými vločkami. Piekla som 25-30 minút pri 200 stupňoch.

Dobrú chuť! 🙂