Raw limetkovo-jahodová torta
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Limetkový krém:
Jahodový krém:
Postup:
Limetkový krém – Do kuchynského robota som pridala mlieko/vodu, limetkovú šťavu, stéviu a orechy. Mixovala som dohladka. Nakoniec som pridala kokosový olej a znovu premixovala. Krém som vyliala do tortovej formy (priemer 26 cm, výška 6,5 cm) a odložila na 30-60 minút do chladničky.
Jahodový krém – Kým sa chladila spodná limetková vrstva,pripravila som si vrchnú jahodovú. Do kuchynského robota som pridala orechy s jahodami, kokosovým mliekom, javorovým sirupom a mixovala dohladka. Po necelej hodinke som vybrala tortovú formu a naliala jahodový krém na limetkový, ktorý bol pekne stuhnutý. Nakoniec som tortu chladila v mrazničke. Najlepšie je ju chladiť cez noc, aby sme sa uistili že krém je rovnomerne stuhnutý.
*Ako ste si mohli všimnúť, nepridala som takmer žiadne sladidlo. Ak máte radi viac sladké, kľudne pridajte med. Pred krájaním nechajte tortu troška roztopiť pri izbovej teplote, aby sa uvolnila a ľahko krájala. V mrazničke vydrží cca týždeň.
Dobrú chuť! 🙂