Strúhaný tvaroháč s malinami

Info:

10 ks
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 60 minút
1 ks (cca 120g) obsahuje:
209 kcal
Sacharidy: 28 g
Tuky: 6 g
Bielkoviny: 13 g

Úvod:

Je tu niekto, kto nemá rád tento koláč? … Určite nie! Nepoznám nikoho, kto by nemiloval tento koláč. 😛
úžasné vrstvy strúhaného kakaového cesta, medzi ktorými sa rozprestiera bohatá tvarohová plnka s malinami. Klasické maslo nahradilo mandľové, bielu múku nahradila špaldová, biely cukor nahradil kokosový…
Pôjdete do toho? Myslím si, že na nedeľu ako stvorený.

TIP: Ak nemáte doma po ruke arrowroot prášok, použiť môžete špaldovú krupicu alebo vanilkový bio puding.

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● soľ - štipka - -
● práškové kakao - 3 PL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1 ČL -
● žĺtok - 1 ks -
● špaldová múka hladká - 200 g -
● kokosový cukor - 80 g -
● poprípade trochu mlieka - - - -
● mandľové maslo - 60 g -
● banán - 60 g -
Tvarohová plnka:
● med/javorový sirup/agave - 2 PL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vaječný bielok - 4 ks -
● arrowroot prášok - 2 PL -
● jemný odtučnený tvaroh - 250 g -
● + čerstvé/mrazené maliny - 200 g -
● tučný hrudkový tvaroh - 250 g -

Postup:

Cesto- Banán, mandľové maslo a žĺtok som vymixovala v mixéry dohladka. Vedľa v miske som si zmiešala múku, práškové kakao, kypriaci prášok do pečiva, kokosový cukor a štipku soli. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vypracovala tuhé cesto. Počas spracovávania cesta som prilievala po troche mlieko (neprežente to), aby sa cesto lepšie spojilo (nezľaknite sa, keď cesto bude tuhé a drobivé, musí sa dobre strúhať). Cesto som dala cca na 15 minút do chladničky aby viac stuhlo.
Plnka- Všetky suroviny na plnku som si vymiešala v miske dohladka.

Rúru som predhriala na 200 stupňov a menši plech vyložila papierom na pečenie. Cesto som si rozdelila na dve polovice. Jednu som nastrúhala na dno plechu, potom pridala tvarohovú plnku, maliny a nakoniec na vrch nastrúhal zvyšok cesta. Piekla som 30 minút.

Dobrú chuť.

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.