Strúhaný tvaroháč s malinami
Info:
Úvod:
Je tu niekto, kto nemá rád tento koláč? … Určite nie! Nepoznám nikoho, kto by nemiloval tento koláč. 😛
úžasné vrstvy strúhaného kakaového cesta, medzi ktorými sa rozprestiera bohatá tvarohová plnka s malinami. Klasické maslo nahradilo mandľové, bielu múku nahradila špaldová, biely cukor nahradil kokosový…
Pôjdete do toho? Myslím si, že na nedeľu ako stvorený.
TIP: Ak nemáte doma po ruke arrowroot prášok, použiť môžete špaldovú krupicu alebo vanilkový bio puding.
Suroviny:
Postup:
Cesto- Banán, mandľové maslo a žĺtok som vymixovala v mixéry dohladka. Vedľa v miske som si zmiešala múku, práškové kakao, kypriaci prášok do pečiva, kokosový cukor a štipku soli. Mokrú zmes som vyliala do suchej zmesi a vypracovala tuhé cesto. Počas spracovávania cesta som prilievala po troche mlieko (neprežente to), aby sa cesto lepšie spojilo (nezľaknite sa, keď cesto bude tuhé a drobivé, musí sa dobre strúhať). Cesto som dala cca na 15 minút do chladničky aby viac stuhlo.
Plnka- Všetky suroviny na plnku som si vymiešala v miske dohladka.
Rúru som predhriala na 200 stupňov a menši plech vyložila papierom na pečenie. Cesto som si rozdelila na dve polovice. Jednu som nastrúhala na dno plechu, potom pridala tvarohovú plnku, maliny a nakoniec na vrch nastrúhal zvyšok cesta. Piekla som 30 minút.
Dobrú chuť.