Škoricovo-jablkové paleo muffiny
Info:
Úvod:
Dostala som správu od našej fanúšičky, či by som nemohla pripraviť nejaký recept na muffiny bez múky – a už ho aj prinášam! 😉
Použila som mandľovú múku, ktorá je prirodzene bezlepková, plná zdravých tukov a bielkovín s nízky obsah sacharidov. Skvele sa hodí na zdravé pečenie a príjemne zasýti.
Vláčna a nadýchaná konzistencia. Vrch posypte kokosovými chipsami, dodávajú ešte lepšiu chuť a po upečení pekne chrumkajú. 🙂
Suroviny:
Postup:
V jednej miske som si zmiešala mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu, jedlú sódu a soľ. V ďalšej miske som si zmiešala vajcia, rozpustený kokosový olej, med a rozpučený banán.
Do mokrej zmesi som vysypala suchú a dobre premiešala. Nakoniec som ľahko vmiešala kúsky jabĺk. Muffiny je dobre piecť v papierových košíkoch.
Vrch som posypala kokosovými chipsami a piekla v rozohriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
Dobrú chuť! 🙂