Škoricovo-jablkové paleo muffiny

Info:

12 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks obsahuje:
235 kcal
Sacharidy: 11 g
Tuky: 10 g
Bielkoviny: 14 g

Úvod:

Dostala som správu od našej fanúšičky, či by som nemohla pripraviť nejaký recept na muffiny bez múky – a už ho aj prinášam! 😉

Použila som mandľovú múku, ktorá je prirodzene bezlepková, plná zdravých tukov a bielkovín s nízky obsah sacharidov. Skvele sa hodí na zdravé pečenie a príjemne zasýti.

Vláčna a nadýchaná konzistencia. Vrch posypte kokosovými chipsami, dodávajú ešte lepšiu chuť a po upečení pekne chrumkajú. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● soľ - štipka - -
● mletá škorica - 1 a 1/2 PL -
● med/javorový sirup/agave - 1/4 šálky -
● kokosový olej - 4 PL -
● kypriaci prášok do pečiva - 1/2 ČL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vajce - 4 ks -
● kokosová múka - 1 PL -
● rozpučený banán - 1/2 šálky -
● jablká nakrájané na kocky - 2 a 1/2 šálky -
● odtučnená mandľová múka - 2 a 1/2 šálky -

Postup:

V jednej miske som si zmiešala mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu, jedlú sódu a soľ. V ďalšej miske som si zmiešala vajcia, rozpustený kokosový olej, med a rozpučený banán.

Do mokrej zmesi som vysypala suchú a dobre premiešala. Nakoniec som ľahko vmiešala kúsky jabĺk. Muffiny je dobre piecť v papierových košíkoch.

Vrch som posypala kokosovými chipsami a piekla v rozohriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.