Škoricovo-jablkové paleo muffiny
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
45 minút
1 ks obsahuje:
235 kcal
11 g sacharidov
10 g tuku
14 g bielkovín
Popis:
Dostala som správu od našej fanúšičky, či by som nemohla pripraviť nejaký recept na muffiny bez múky - a už ho aj prinášam! ;)Použila som mandľovú múku, ktorá je prirodzene bezlepková, plná zdravých tukov a bielkovín s nízky obsah sacharidov. Skvele sa hodí na zdravé pečenie a príjemne zasýti.Vláčna a nadýchaná konzistencia. Vrch posypte kokosovými chipsami, dodávajú ešte lepšiu chuť a po upečení pekne chrumkajú. :)
Suroviny:
štipka
-
soľ
1 a 1/2
PL
mletá škorica
1/4
šálky
med/javorový sirup/agave
4
PL
kokosový olej
1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1
ČL
vanilkový extrakt
4
ks
vajce
1
PL
kokosová múka
1/2
šálky
rozpučený banán
2 a 1/2
šálky
jablká nakrájané na kocky
2 a 1/2
šálky
odtučnená mandľová múka
Postup:
V jednej miske som si zmiešala mandľovú múku, kokosovú múku, škoricu, jedlú sódu a soľ. V ďalšej miske som si zmiešala vajcia, rozpustený kokosový olej, med a rozpučený banán.
Do mokrej zmesi som vysypala suchú a dobre premiešala. Nakoniec som ľahko vmiešala kúsky jabĺk. Muffiny je dobre piecť v papierových košíkoch.
Vrch som posypala kokosovými chipsami a piekla v rozohriatej rúre na 200 stupňov cca 30 minút.
Dobrú chuť! 🙂