
Domáce jahodovo-ricottové nanuky
Info:
Úvod:
Konečne tu už máme oficiálne leto a pýta si to do zbierky nejaký recept na niečo osviežujúce! A čo je lepšie na horúce popoludnie ako osviežujúci a krémový nanuk? 😉 Neviem si leto bez toho ani predstaviť!
Bohatá chuť jahôd, tvarohu a ricotty. Ideálna kombinácia. Určite lepší variant ako kupované s extra dávkou cukru. 😉
TIP 1: Namiesto jahôd použite iné sezónne ovocie podľa chuti.
TIP 2: Do ovocnej zložky pridajte chia semienka.
TIP 3: Do ricottovej zmesi primiešajte proteínový prášok pre vyšší obsah bielkovín.

Suroviny:
Postup:
V menšom hrnci na miernom plameni som si jahody rozvarila na pyré a chvíľku povarila. Potom som pridala vanilkový extrakt (ak chcete, primiešajte med a chia semienka). Jahody som odstavila z plameňa a nechala vychladnúť. Zatiaľ som si vedľa v miske vymiešala ricottu spolu s tvarohom, medom a troškou mlieka (ricotta je celkom hutná, tak potrebuje s niečím zriediť).
Do každého poháriku som pridala najprv 2 PL jahodového pyré a 3 PL ricottovej zmesi. Nakoniec som do stredu zapichla drevené špajdle (tie typické nanukové paličky som nezohnala :P) a dala chladiť na pár hodín, najlepšie cez noc.
Keď ich budete chcieť vytiahnuť, ponorte poháriky nachvíľku do teplej vody.
Dobrú chuť!