Ako si vyrobiť domácu škoricovú zmrzku iba z 3 surovín
Výživové Hodnoty:
6 porcií / ks
5 minút
1 kopček (cca 50g) obsahuje:
109 kcal
15 g sacharidov
5 g tuku
1.50 g bielkovín
Popis:
V letnom období každý z nás vyhľadáva rýchle a hlavne chutné zdroje osvieženia, s ktorými sa aspoň nachvíľku schladíme. A práve zmrzka k nemu neodmysliteľne patrí. Ale nie taká hocijaká. Naša zmrzka na prípravu vyžaduje extrémne málo času a extrémne málo surovín! A chuť? Bohatá, krémová, škoricová, kokosová...Sem s ňou! Tento recept by mal byť súčasťou vášho leta. A dôvod? ;) Je absolútne bez lepku, bez laktózy, paleo, vegan, raw a neobsahuje pridaný cukor.TIP: Namiesto banánov môžete použiť akékoľvek iné ovocie.
Suroviny:
6
ks
banán
množstvo podľa chuti
-
mletá škorica
1
konzerva (400ml)
kokosové mlieko
Postup:
Banány som si deň vopred nakrájala na kolieska, pridala do nádoby vhodnej do mrazničky a vložila cez noc do mrazničky. Zamrznuté banány som pridala do výkonného mixéra a chvíľku vymixovala (nie úplne dohladka). Potom som pridala kokosové mlieko, mletú škoricu a mixovala dovtedy, dokiaľ mi nevznikla hladká, zmrzlinová zmes.
Pre jemnú a krémovú zmrzlinu (ako na fotke) servírujte ihneď, ak máte radi pevnejšiu zmrzlinu, vložte ju na pár hodín do mrazničky a pred servírovaním nechajte 10-15 minút odpočívať pri izbovej teplote, aby sa jednoduchšie naberala.
Dobrú chuť.