Fit jablkovo-maková štrúdľa

Info:

10 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks (50g) obsahuje:
66 kcal
Sacharidy: 8 g
Tuky: 1 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Ani sa nebudem pýtať, či zbožňujete štrúdľu. Určite väčšina z vás si teraz odpovedala, že áno! 😉 Už dlhší čas som rozmýšľala nad prípravou zdravého variantu. Postup prípravy tejto štrúdle je odlišný ako u originálneho receptu. Ale výsledok a chuť je proste vynikajúci! Žiadna suchá štrúdľa, ale vláčna, mäkká a zdravvá dokonalosť. 🙂
Z množstva surovín mi vyšla jedna malá štrúdľa, ak chcete pripraviť 1 veľkú, tak neváhajte a množstvo surovín zdvojnásobte! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

Cesto:
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● vanilkový extrakt - 1 ČL -
● vaječný bielok - 1 ks -
● mlieko 0,5% - 100 ml -
● voda - 100 ml -
● ovsené vločky - 150 g -
● jemný odtučnený tvaroh - 100 g -
● biely jogurt - 100 g -
Plnka:
● med/javorový sirup/agave - 1 PL -
● mletá škorica - na chuť - -
● mletý mak - 2 a 1/2 PL -
● ošúpané a nastrúhané jablká - 150 g -

Postup:

Ovsené vločky som si vysypala do hlbokej misky. V hrnci som si dala zovrieť mlieko spolu s vodou a zaliala vločky. Potom som k nim primiešala med, jogurt, tvaroh, vanilkový extrakt a nakoniec vaječné bielko.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Všetky suroviny na plnku som si zmiešala v miske a dala nachvíľu bokom.
Na stred plechu som vyliala ½ ovsenej zmesi a pomocou varechyvy som tvorila základ pre štrúdľu (vytvarujte podlhovastý, nie moc tenký menší valec). Navrch som poukladala nastrúhané jablká (môžete ich aj nakrájať na kocky) s makom a následne na to vyliala druhú ½ ovsenej zmesi, ktorou som pokryla jablkovú plnku.
Piekla som cca 30 minút. Pred krájaním nechajte vychladúť.
TIP: Pred pečením vrch štrúdle môžete posypať nasekanými orechmi podľa chuťi.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Recepty

Vybrané na základe typu jedla.