Fit jablkovo-maková štrúdľa

Info:

10 ks
Predpríprava: 15 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 45 minút
1 ks (50g) obsahuje:
66 kcal
Sacharidy: 8 g
Tuky: 1 g
Bielkoviny: 3 g

Úvod:

Ani sa nebudem pýtať, či zbožňujete štrúdľu. Určite väčšina z vás si teraz odpovedala, že áno! 😉 Už dlhší čas som rozmýšľala nad prípravou zdravého variantu. Postup prípravy tejto štrúdle je odlišný ako u originálneho receptu. Ale výsledok a chuť je proste vynikajúci! Žiadna suchá štrúdľa, ale vláčna, mäkká a zdravvá dokonalosť. 🙂
Z množstva surovín mi vyšla jedna malá štrúdľa, ak chcete pripraviť 1 veľkú, tak neváhajte a množstvo surovín zdvojnásobte! 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

1 PL - med/javorový sirup/agave
1 ČL - vanilkový extrakt
1 ks - vaječný bielok
100 ml - mlieko 0,5%
100 ml - voda
150 g - ovsené vločky
100 g - jemný odtučnený tvaroh
100 g - biely jogurt
1 PL - med/javorový sirup/agave
na chuť - - mletá škorica
2 a 1/2 PL - mletý mak
150 g - ošúpané a nastrúhané jablká

Postup:

Ovsené vločky som si vysypala do hlbokej misky. V hrnci som si dala zovrieť mlieko spolu s vodou a zaliala vločky. Potom som k nim primiešala med, jogurt, tvaroh, vanilkový extrakt a nakoniec vaječné bielko.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Všetky suroviny na plnku som si zmiešala v miske a dala nachvíľu bokom.
Na stred plechu som vyliala ½ ovsenej zmesi a pomocou varechyvy som tvorila základ pre štrúdľu (vytvarujte podlhovastý, nie moc tenký menší valec). Navrch som poukladala nastrúhané jablká (môžete ich aj nakrájať na kocky) s makom a následne na to vyliala druhú ½ ovsenej zmesi, ktorou som pokryla jablkovú plnku.
Piekla som cca 30 minút. Pred krájaním nechajte vychladúť.
TIP: Pred pečením vrch štrúdle môžete posypať nasekanými orechmi podľa chuťi.

Dobrú chuť! 🙂

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy