Fit jablkovo-maková štrúdľa
Info:
Úvod:
Ani sa nebudem pýtať, či zbožňujete štrúdľu. Určite väčšina z vás si teraz odpovedala, že áno! 😉 Už dlhší čas som rozmýšľala nad prípravou zdravého variantu. Postup prípravy tejto štrúdle je odlišný ako u originálneho receptu. Ale výsledok a chuť je proste vynikajúci! Žiadna suchá štrúdľa, ale vláčna, mäkká a zdravvá dokonalosť. 🙂
Z množstva surovín mi vyšla jedna malá štrúdľa, ak chcete pripraviť 1 veľkú, tak neváhajte a množstvo surovín zdvojnásobte! 🙂
Suroviny:
Postup:
Ovsené vločky som si vysypala do hlbokej misky. V hrnci som si dala zovrieť mlieko spolu s vodou a zaliala vločky. Potom som k nim primiešala med, jogurt, tvaroh, vanilkový extrakt a nakoniec vaječné bielko.
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a plech vyložila papierom na pečenie. Všetky suroviny na plnku som si zmiešala v miske a dala nachvíľu bokom.
Na stred plechu som vyliala ½ ovsenej zmesi a pomocou varechyvy som tvorila základ pre štrúdľu (vytvarujte podlhovastý, nie moc tenký menší valec). Navrch som poukladala nastrúhané jablká (môžete ich aj nakrájať na kocky) s makom a následne na to vyliala druhú ½ ovsenej zmesi, ktorou som pokryla jablkovú plnku.
Piekla som cca 30 minút. Pred krájaním nechajte vychladúť.
TIP: Pred pečením vrch štrúdle môžete posypať nasekanými orechmi podľa chuťi.
Dobrú chuť! 🙂