Rebarborové muffiny
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
50 minút
1 ks obsahuje:
169 kcal
29 g sacharidov
5 g tuku
5 g bielkovín
Popis:
Ak patríte k šťastlivcom, ktorým rastie čerstvá rebarbora v záhrade, ako mne, alebo jednoducho ju máte kúpenú a neviete čo s ňou, a hľadáte skvelý recept ako túto zeleninu čo najlepšie vynaložiť, vyskúšajte tieto mäkké, nadýchane, vláčne, miestami kyslasté muffiny! ;)Chcela som pripraviť kombináciu s jahodami, ale nakoniec som pridala rozpučený banán, aby som nezastrela chuť rebarbory. :)
Suroviny:
štipka
-
soľ
1
ČL
mletá škorica
3/4
šálky
med/javorový sirup/agave
1
šálka
špaldová múka hladká
1/2
šálky
mandľová múka
1/2
šálky
kokosová múka
1/4
šálky
kokosový olej
1/2
ČL
jedlá sóda
1
ČL
bourbon vanilka
2/3
šálky
akékoľvek mlieko
2
ks
vajce
1/2
šálky
rozpučený banán
1
šálka
rebarbora nakrájaná na kocky
Postup:
Do malej misky som si pridala vajcia, ktoré som vyšľahala s metličkami a následne pridala banán, mlieko, olej, znova vymiešala a dala bokom. Vo väčšej miske som si zmiešala múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor, vanilku, škoricu a soľ.
Mokrú zmes som pridala do suchej zmesi a miešala elektrickými metličkami (najlepšie sa to s nimi spojí, skúšala som to vymiešať, ale to nie je ono).
Nakoniec som zľahka vmiešala kúsky rebarbory a plnila muffinové košíčky. Ja osobne som plnila skoro doplna, mám rada keď su muffiny väčšie, bohatšie. 🙂
Piekla som pri 180 stupňoch cca 25-30 minút. Odporúčam rúru priebežne sledovať.
Dobrú chuť!