Rebarborové muffiny

Info:

12 ks
Predpríprava: 20 minút
Príprava: 30 minút
Príprava spolu: 50 minút
1 ks obsahuje:
169 kcal
Sacharidy: 29 g
Tuky: 5 g
Bielkoviny: 5 g

Úvod:

Ak patríte k šťastlivcom, ktorým rastie čerstvá rebarbora v záhrade, ako mne, alebo jednoducho ju máte kúpenú a neviete čo s ňou, a hľadáte skvelý recept ako túto zeleninu čo najlepšie vynaložiť, vyskúšajte tieto mäkké, nadýchane, vláčne, miestami kyslasté muffiny! 😉

Chcela som pripraviť kombináciu s jahodami, ale nakoniec som pridala rozpučený banán, aby som nezastrela chuť rebarbory. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

štipka - - soľ
1 ČL - mletá škorica
3/4 šálky - med/javorový sirup/agave
1 šálka - špaldová múka hladká
1/2 šálky - mandľová múka
1/2 šálky - kokosová múka
1/4 šálky - kokosový olej
1/2 ČL - jedlá sóda
1 ČL - bourbon vanilka
2/3 šálky - akékoľvek mlieko
2 ks - vajce
1/2 šálky - rozpučený banán
1 šálka - rebarbora nakrájaná na kocky

Postup:

Do malej misky som si pridala vajcia, ktoré som vyšľahala s metličkami a následne pridala banán, mlieko, olej, znova vymiešala a dala bokom. Vo väčšej miske som si zmiešala múky, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, cukor, vanilku, škoricu a soľ.

Mokrú zmes som pridala do suchej zmesi a miešala elektrickými metličkami (najlepšie sa to s nimi spojí, skúšala som to vymiešať, ale to nie je ono).

Nakoniec som zľahka vmiešala kúsky rebarbory a plnila muffinové košíčky. Ja osobne som plnila skoro doplna, mám rada keď su muffiny väčšie, bohatšie. 🙂

Piekla som pri 180 stupňoch cca 25-30 minút. Odporúčam rúru priebežne sledovať.

Dobrú chuť!

Podobné Fit Recepty

Fit Knihy