Tekvicovo-kakaová bábovka
Výživové Hodnoty:
Popis:
Suroviny:
Postup:
Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Formu na bábovku som si zľahka vymastila kokosovým olejom a vysypala ovsenou múkou (po stranách a dne formy).
V hlbokej miske som si zmiešala celozrnnú múku, mandľovú múku, perníkové korenie a jedlú sódu. V mixéri (alebo elektrickými metličkami v miske) som si vyšľahala kokosový olej s cukrom dohladka. Následne som pridala vajcia a vyšľahala do nadýchanej a hladkej konzistencie. Potom do zmesi som pridala tekvicové, cmar a znova jemne vyšľahala. Túto zmes som vmiešala drevenou varechou do suchej zmesi a dobre vymiešala.
Do polovice zmesi som primiešala kakao. Na spodok formy som vyliala 1/2 tekvicovej zmesi, na to kakaovú zmes, a potom zvyšnú tekvicovú. Vydličkou som jemne tvorila “víriky” a dala piecť na 50-60 minút.
Pred vyklopením a krájaním som bábovku nechala úplne vychladnúť, inak sa vám bude trúsiť.
Dobrú chuť. 🙂