Tekvicovo-kakaová bábovka

Info:

16 ks
Predpríprava: 30 minút
Príprava: 60 minút
Príprava spolu: 90 minút
1 ks (100g) obsahuje:
229 kcal
Sacharidy: 39 g
Tuky: 7 g
Bielkoviny: 12 g

Úvod:

Od teraz som oficiálne závislá na tekvici! 😉 Vyskúšajte aj vy túto sezónnu bábovku z tekvice, ktorá poteší celú vašu rodinu. Vďaka cmaru a tekvicovému pyré je vláčna a krásne jemná. Po upečení si pripravte už len šálku dobrej kávy, či čaju a vyčarí vám úsmev na tvári. 🙂

Air Force 1 Tenisky Low Biele

Suroviny:

● trstinový cukor - 1 šálka -
● kokosový olej - 1/3 šálky -
● práškové kakao - 2 PL -
● jedlá sóda - 1 a 1/2 ČL -
● vajce - 4 ks -
● cmar - 3/4 šálky -
● perníkové korenie - 2 ČL -
● akákoľvek hladká celozrnná múka - 2 šálky -
● tekvicové pyré z hokaido - 400 g -
● odtučnená mandľová múka - 1 šálka -

Postup:

Rúru som si predhriala na 180 stupňov. Formu na bábovku som si zľahka vymastila kokosovým olejom a vysypala ovsenou múkou (po stranách a dne formy).

V hlbokej miske som si zmiešala celozrnnú múku, mandľovú múku, perníkové korenie a jedlú sódu. V mixéri (alebo elektrickými metličkami v miske) som si vyšľahala kokosový olej s cukrom dohladka. Následne som pridala vajcia a vyšľahala do nadýchanej a hladkej konzistencie. Potom do zmesi som pridala tekvicové, cmar a znova jemne vyšľahala. Túto zmes som vmiešala drevenou varechou do suchej zmesi a dobre vymiešala.

Do polovice zmesi som primiešala kakao. Na spodok formy som vyliala 1/2 tekvicovej zmesi, na to kakaovú zmes, a potom zvyšnú tekvicovú. Vydličkou som jemne tvorila “víriky” a dala piecť na 50-60 minút.

Pred vyklopením a krájaním som bábovku nechala úplne vychladnúť, inak sa vám bude trúsiť.

Dobrú chuť. 🙂