Tekvicovo-ovsené muffiny
Výživové Hodnoty:
12 porcií / ks
45 minút
1 ks obsahuje:
0 kcal
0 g sacharidov
0 g tuku
0 g bielkovín
Popis:
V poslednom čase ma baví pečenie, hlavne vymýšľať nové recepty zo sezónnej tekvice. Takže určite s tekvicovými receptami som ešte neskončila. Nikdy som ju nevyužívala pri pečení, no teraz sa stala mojou najobľúbenejšou spoločníčkou v kuchyni!V recepte nie je použitý žiaden tuk, ako maslo ani olej, a jeden muffin obsahuje len 160 kalórií a 3,8 g tuku! Voňavé, krehké, vláčne vďaka tekvici a jablkovému pyré, čo viac k nim dodať? ;)Vychutnajte si ich so šálkou čaju, alebo kávy!
Suroviny:
1/3
šálky
trstinový cukor
1
šálka
ovsené vločky
1 a 1/2
šálky
špaldová múka hladká
1
ČL
jedlá sóda
1 a 1/2
ČL
kypriaci prášok do pečiva
1/3
šálka
sušené hrozienka
2
ks
vaječný bielok
-
-
1/2 zrelého banánu
1/3
šálky
jablkové pyré
2/3
šálky
mandľové mlieko
1
šálka
tekvicové pyré
2
ČL
perníkové korenie
1
ČL
soľ
Postup:
Rúru som si predhriala na 200 stupňov a formu na muffiny zľahka vymazala kokosovým olejom.
V jednej miske som si zmiešala suché suroviny (múku, ovsené vločky, perníkové korenie, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a trstinový cukor), v druhej miske všetky mokré suroviny (vaječné bielky, mlieko, rozpučený banán, jablkové pyré a tekvicové pyré).
Suchú zmes som vysypala do mokrej zmesi a vymiešala do hladka. Nakoniec som vmiešala hrozienka. Každý košík som plnila do 3/4. Vrch môžete posypať ešte ovsenými vločkami. Piekla som 25-30 minút.
Dobrú chuť! 🙂